A meglepetéscsapat látogat Zalaegerszegre - ELŐZETES

Menetelnének tovább Kuttorék.

Forrás: Mezőkövesd

Zalaegerszegre látogat a 12. fordulóban a szezon meglepetéscsapata, a Mezőkövesd.

A ZTE hosszú évek után jutott vissza az NB I-be, ám ennél jobb első körről álmodtak. 11 forduló után 10 pontjuk van a zalaiaknak, ezzel az utolsó előtti helyen szerénykednek. Az előző körben az éllovas Vidivel tudtak ikszelni, némi meglepetésre. Sürgősen pontokra van szükségük, hogy elkerüljék a kiesőzónát, ám a Mezőkövesd nehéz falatnak ígérkezik.

Dr. Dobos Barna így fogalmazott a találkozó előtt:

,,Összeérett a csapatunk, a később érkezők és a kevesebb játéklehetőséget kapók is utolérték magukat, ezért is bírjuk a végéig a mérkőzéseket, és az eredménytől függően, nyomás alatt tudjuk tartani az ellenfelet. Sokat foglalkozunk az edzéseken, a védekezésbeli hibák kijavításán is, amelynek az Újpest ellen már volt pozitív hozadéka, azonban a Fehérvár ellen újra elkerülhető gólokat kaptunk. Az első fordulóban nagyon jó mérkőzést játszottunk a Mezőkövesd ellen, a játék képe alapján legalább a döntetlenre rászolgáltunk volna, de azóta a borsodiak bizonyították, hogy nagyon erős csapatot alkotnak, bajnokesélyesként érkeznek hozzánk. Abban bízunk, hogy most a mi oldalunkon lesz a szerencse, és hazai pályán be tudjuk gyűjteni a három pontot. A második körben sok olyan hazai meccsünk lesz, amelyeket meg kell nyernünk, mert a tizenkét csapatos bajnokságban igazán csak a győzelmekkel lehet előre lépni."

Mezőkövesden valamit nagyon eltaláltak az idén. Egy kör után a második helyen van a csapat, ugyanúgy 23 ponttal rendelkeznek, mint a listavezető Vidi és a tavalyi bajnok Fradi. Az előző körben pont a zöld-fehérek ellen játszottak döntetlent, ezzel megőrizve a dobogón elfoglalt helyüket. A ZTE ellen tovább gyűjtögethetik a pontokat és egy újabb lépést tehetnek az európai kupaszereplés irányába.

Kuttor Attila ezt mondta el a meccs előtt.

,,Továbbra sincs megállás, attól még ugyanis, hogy befejeződött a bajnokság egy harmada, és eddig jól szerepeltünk, nem nyugodhatunk meg. A hangulat egyébként nagyon jó a csapat háza táján, hiszen tényleg jól sikerült a pontvadászat első köre, de tényleg sok munka áll még előttünk. Ezen a héten is ez a dolog jellemezte a napjainkat, mert a ZTE egy kiváló együttes, amellyel szemben alaposan fel kell készülnünk. Mindezt már a szezonnyitó alkalmával is megtapasztalhattuk, mert attól függetlenül, hogy a mi győzelmünkkel ért véget a találkozó, ellenfelünknek is megvoltak a lehetőségei, hogy eredményes tudjon lenni. A nyári meccs óta mindkét gárdánál sok minden történt, és attól függetlenül, hogy mi jelenleg az élmezőnyhöz tartozunk, míg a kék-fehérek kieső helyen tanyáznak, nem gondolnám, hogy az előttünk álló kilencven perc során ez bármi előnyt is jelentene nekünk. Roppantul csalóka legalábbis a zalaegerszegiek tabellán elfoglalt helyezése, ugyanis valamennyi mérkőzésükön jó futballal rukkoltak ki. Ami minket illet, valóban jó hangulatban várhatjuk a bajnokság folytatását, és személy szerint, én is kíváncsian várom, hogyan sikerül az évből hátralévő maradék néhány fellépésünk. Legelsőként természetesen a mostani, hiszen most ez a legfontosabb, amelyen bízom benne, ezúttal is a minket jellemző játékot tudjuk majd nyújtani."

Legfrissebb híreink