A magyar válogatottságról álmodozik az újpesti kulcsember

Kemény sorozat vár a lila-fehérekre.

Forrás:

Litauszki Róbert alapembernek számít az Újpestben, a rutinos védő ebben 1800 percet töltött a pályán az OTP Bank Ligában a hlsz.hu statisztikái szerint. A lila-fehérek csapatkapitányának már több szövetségi kapitány küldött meghívót a magyar válogatott keretébe, de a debütálásra eddig még nem került sor. Litauszki nem tett le arról, hogy a nemzeti együttes szerelését is magára öltse.
 
"Minden játékos álma, hogy a saját hazáját képviselhesse, nálam sincs ez másként. Sajnos nem léphettem eddig pályára, de rendkívül nagy megtiszteltetés volt, hogy négy szövetségi kapitány számított már rám és hívott be az aktuális válogatott keretbe. Úgy gondolom, ez nem lehet véletlen, de sajnos valamiért sohasem sikerült bemutatkoznom. Ennek is biztosan megvan az oka, talán egy kicsivel több kellett volna tőlem, de ez nem az én tisztem, hogy ezt megválaszoljam. Mindig kell valami, ami motiválja az embert, mint klubszinten, mint feljebb. Nekem is vannak ilyen belső motivációim, az egyik az, hogy én soha nem adom fel ezt az álmomat, hogy valamikor pályára lépjek a nemzeti tizenegyben" - nyilatkozta Litauszki.
 
Az Újpest jelenleg a harmadik helyen áll a táblázaton, de meglehetősen húzós sorsolása van a csapatnak, hiszen többek között a Honvéddal, a Lokival és a Fradival is találkozik Nebojsa Vignjevics legénysége. Litauszki elmondta, a következő szezonban is szeretnének kilépni a nemzetközi kupaporondra.
 
"Meghatározza a szezonból hátralevő öt mérkőzés a dobogó és a végső sorrend sorsát. De úgy gondolom, az egész idény során minden találkozó ugyanolyan fontos volt. Sajnos hullajtottunk olyan pontokat, amikor a mérkőzés összképét tekintve többet érdemeltünk volna. Ezt persze más csapatok is elmondhatják magukról, illetve azt is, hogy ilyen történt fordítva is. Ugyanakkor, ha az egész évet tekintjük, mindenki annyi pontot gyűjt, amennyit a teljesítménye, képességei és a beletett munkája indokolttá tesz. Rendkívül bízom benne, hogy minél feljebb tudunk lépni a dobogón és az Európa-ligába tudunk szerepelni a következő idényben, ez a csapat célja. Így vágtunk neki a felkészülésnek és az egész esztendőnek, nagyon sokat dolgoztunk ezért. Minden évben több pontot szeretnénk szerezni, és amíg a második hely elérhető matematikailag, addig azért megyünk. Ha már több pontot érünk el idén, mint tavaly, ami szintén egy cél, remélhetőleg azzal is meglehet a dobogó" - mutatott rá a bekk.

Legfrissebb híreink