A magyar futsaledző Dárdiéknál megkapta a tiszteletet, amit itthon nem

Berlin – Kis János: „A magyar viszonyok és a Hertha között van egy óriási különbség.”

Forrás:

Kis János futsaledző Dárdai Pál meghívására két edzést is tartott a Hertha BSC labdarúgócsapatának. 

 

A szakember a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának vendége volt és elmondta, hogy szerinte sokkal előrébb tartana a magyar válogatott is, ha több olyan játékosunk lenne, mint Nagy Ádám, aki futsalozott is, és folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújt a válogatottban.

 

„A magyar viszonyok és a Hertha között van egy óriási különbség. Berlinben azt mondták, a legkisebb kapocs is óriási segítség lehet– folytatta Kis János. – Palinak viccesen mondtam, hogy engem csak az első hely érdekel… Természetesen már a második pozíció is szép, de az kétségtelen, hogy mindig van hová fejlődni. Pali felismerte, hogy ha egy millimétert, egy passzt tudok segíteni, akkor már megérte, hogy kimenjek.”

 

„Elképesztő volt a fogadtatás, ugyanúgy kezeltek, mint bármelyik másik edzőt. Ki volt készítve a felszerelésem, megkérdezték, hogy készítsék elő nekem a pályát. Nyíltságot, kíváncsiságot kaptam, de leginkább tiszteletet.”

 

„Magyarországon is van fejlődés, de volt olyan előadás, ahonnan letapsoltak, hogy fejezzem be előbb, vagy a hallgatók elmentek hamarabb. Hiányzik itthon a tisztelet, sokszor nemtörődömség van. Kint, amikor vége lett az edzésnek, a másodedzővel még negyven percig beszélgettünk az edzés után. Kérte, hogy beszéljük át a helyzetet. Azt mondta, hatalmas segítség voltam, vadonatúj dolgokat mutattam.”

 

„Másfél éve anyagokat készítünk, de ez csak az enyém. Közösen kell megalkotnunk, hogy teljes legyen. Volt egy futsaledzői találkozónk, megdöbbentem, hogy csak egy ember jelezte, hogy részt venne ebben a munkában, mert még mindig sok a berögzült dolog, sokan azt mondták, »Megint hangoskodik a Kis Jani…«. Nyitottnak kell lenni, én most is az vagyok. Azoknak köszöntem meg, azt ahova eljutottam a múlt héten, akik mindent megtettek azért, hogy ne sikerüljön. De mint mondtam, továbbra is nyitottan, tisztelettel viszonyulok hozzájuk, és bármire hajlandó vagyok, csak hadd segítsek!”

Legfrissebb híreink