A magyar edzők megkérdőjelezik Storck szaktudását

Budapest – „Úgy jut el például hozzám is, hogy a Storck egy hülye, és semmihez nem ért!”

Forrás:

A Blikk cikkét változtatás és véleményezés nélkül közöljük!

 

 

„Amíg a szurkolók önfeledten ünneplik a magyar futball-válogatott Eb-szereplését, addig a hazai edzők egy része kisebbíti Bernd Storck kapitány érdemeit.

 

– Dárdai tette ilyen dinamikussá a csapatot, Storck pedig egyszerűen csak folytatta a munkáját, különösebb változtatás nélkül. Ennyi – nyilatkozta például Bognár György  a párizsi So Foot magazinnak. Az a Bognár, aki 2014-ben még a magyar edzőtársadalom szemenköpésének tartotta Dárdai kinevezését...

 

Storck és a magyar edzők viszonya már az Eb előtt sem volt felhőtlen. A németet először azért támadták, mert még az MLSZ sportigazgatójaként eltávolította az utánpótlás-csapatok éléről a szereinte alkalmatlan magyar edzőket, aztán Egervári Sándor és Pisont István mart bele, amikor a norvégok elleni pótselejtezők előtt lecserélte a válogatott stábtagjait.

 

Bár a norvégok elleni eredmény, majd az Eb is Storckot igazolta, a hazai edzők továbbra is a kapitány ellen áskálódnak. Most azt terjesztik, Storck nem ért semmihez, szörnyűek az edzései, a siker nem az ő érdeme...

 

– Biztos kiragadhatnánk egy-egy szegmensét Storck munkájának, amiből úgy tűnhet, hogy nem ért hozzá, és ez megy is ám. Az edzéseiről kiszivárgó információkat szelektíven hallják meg azok a magyar edzők, akik csak azt akarják leszűrni, hogy rossz az egész. A magyar futball pedig egy nagy besúgóhálózat; ez a megszűrt információ már úgy fut szét, és úgy jut el például hozzám is, hogy a Storck egy hülye, és semmihez nem ért – mondta Ferenczi Attila edző és elemző a Pesti Srácok interjújában.

 

Nos, mi is felhívtunk pár fiatal edzőt, akik név nélkül megerősítették, egyesek valóban azt terjesztik, hogy Storck rossz edző, koncepció nélkül állítja össze a tréningeket, s csupán szakmai stábjának, videós elemzőjének, erőnléti trénerének, másodedzőinek köszönhető a siker.

 

Az áskálódás hátterében az állhat, hogy Storck nemcsak kapitány, hanem sportigazgató is. E minőségében pedig alapjaiban kívánja megreformálni a magyar futbaltt, az edzőképzést és az utánpótlásképzést. Úgy tűnik, ez sokaknak nem tetszik itthon...

 

Storck az M4-nek adott interjúban kifejtette, hogy a kluboknál folyó munkát is meg kellene reformálni.

 

– Csak egy-két együttestől kapunk egyéni értékeléseket, mert a többi csapat nem az én szellememben gondolkozik. De nem akarom megmondani a kluboknak, hogy mit csináljanak. A sikerekhez utánpótlás akadé­miákra van szükség, ahol különleges módszereket kellene bevezetni jó szakemberekkel – mondta a kapitány.”

 

A Blikk elindított egy szavazást a témakörben, cikkünk élesítésének a pillanatában voksolók 90%- a német szakember mellett áll!

 

 

Az nb1.hu véleménye a kialakult ügyről a linkre kattintva olvasható

Legfrissebb híreink