A Liverpool sztárjához hasonlítják a magyar válogatott oszlopos tagját

Az angolok szerint a Premier League-ben a helye.

Forrás: Réti Zsolt

Ahogy az egész csapat, úgy a Fenerbacheban futballozó Szalai Attila is kiváló formát nyújtott az egész Nemzetek Ligája sorozat alatt. Formája kiegyensúlyozott volt és nagy szerepe volt abban, hogy a magyar válogatott ilyen sikeresen szerepelt és második helyen végzett a csoportjában. Védekező munkájára angliában is felfigyeltek. A csakfoci.hu arról számolt be, hogy a Liverpoolnak ajánlgatják a védelem fontos oszlopát.

“Jürgen Kloppnak el kell már gondolkodnia a védősor jövőjén a két, lassan 32 éves bekk Virgil van Dijk és Joel Matip miatt. Ezeknek a játékosoknak a leendő örököseit is be kellene már építeni a keretbe. Joe Gomez vagy Ibrahima Konaté nem valószínű, hogy magas szinten képes lesz majd betölteni a középső védő pozícióját, viszont a Liverpool Szalai személyében a holland középhátvédhez hasonló stílusú pótlást találhat. A nagyszerű fizikummal rendelkező és gyors Szalai ismét dicséretet kapott a Nemzetek Ligájában” – idézi a portál szavait a csakfoci.hu, amely ki is emeli a magyar bekk legjobb mutatóit.

A nemzetek ligája a-divíziójában a 24 éves játékos a 3. helyen végzett a labdaszerzések tekintetében (43), és a tíz legjobb középhátvéd közé tartozott a megnyert légpárbajok terén, miközben a Wyscout szerint védekező párharcainak a 60 százalékát megnyerte.

“De nem csak védekezésben hívta fel magára a figyelmet Szalai: a magyar játékos a hosszú passzok tekintetében is a második helyen áll pozíciótársai között, átlagosan 7,85-öt adva mérkőzésenként. Ez pedig egy igencsak fontos jellemzője a játékának: “Szalai példamutatóan juttatja előre a labdát minden mérkőzésen” – fogalmaznak.

“Szalai egy igazi gyöngyszem, aki igazán kemény és fizikális játékosnak tűnik, aki rendelkezik a megfelelő sebességgel, egy ideális jelölt a Liverpool számára.”

Szalait egyébként nem kisebb névhez, mint a holland Virgil van Dijk-hoz hasonlítják az angolok.

Legfrissebb híreink