A Lipcse történelmet írhat! - ELŐZETES

Szalaiék otthon, Sallaiék idegenben lépnek pályára.

Forrás: www.dierotenbullen.com

A két magyar válogatottat is foglalkoztató RB Leipzig szombat délután az Augsburg csapatát fogadja, és győzelem esetén őszi elsőként készülhet a Karácsonyi ünnepekre. A Bundesliga-történetében első alkalommal!
 
Ehhez a sikerhez nagyban hozzájárul(ha)t a magyar hálóőr, Gulácsi Péter, akinek most is jó esélye van, hogy az őszi kapusrangsorban az élen végezzen.

Willi Orbán csapatkapitány, legkorábban csak tavasz közepétől segítheti újra csapatát, sérülés utáni felépülése jó ütemben halad, ami a magyar válogatt szemponjából is kulcskérdés lehet.

A Lepizig kedden a Dortmund otthonában vendégeskedett, és ért el egy parádés mérkőzésen -2:0-ról felállva - 3:3-as döntetlent!

A forduló legérdekesebb mérkőzése lehet a Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburg Gelsenkirchenbe való látogatása. A Schalke az 5., a Freiburg 6. pozícióból várja az év utolsó tétmeccsét. A válogatott szélső a Bayern ellen nem kapott szerepet az előző fordulóban, de több német portál is a kezdőbe várja szombaton.

A Dárdai Pál távozása után csak vergődő Hertha BSC-re nem kisebb erőpróba vár, mint az Europa Ligából az utolsó pillanokban kieső Mönchenglabdach megfékezése. 

A fővárosi gárda négy pontra van a 16., osztáyozós helytől, míg a 'Glabdach a Leipzig pontvesztése esetén őszi bajnok is lehet!

A Bayern München a Wolfsburg csapatát fogadja, de az FC Hollywood háza táján Robert Lewandowski operációja egyelőre nagyobb figyelmet kap, mint maga a mérkőzés. A bomba formában lévő lengyel támadó játékára még van esély a "Farkasok" ellen, de a utána nem kerülheti el a kisebb beavatkozást. Várhatóan két hetet kell pihennie.

A forduló további mérkőzései 

Szombat

15.30: Köln–Werder Bremen
15.30: Mainz–Leverkusen

Vasárnap

15.30: Düsseldorf–Union Berlin
18.00: Paderborn–Frankfurt
 

Legfrissebb híreink