A legrégebbi hagyományunk: a forduló válogatottja

Magyarország – Ismét az angyalföldiek uralják az álomtizenegyet.

Forrás: MTI

Újra dübörög az nb1.hu fennállásának legrégebbi rovata. A forduló válogatottja már 2000-ben is volt, ezt a hagyományunkat a 2016/17-es kiírásban is tovább folytatjuk. Íme, a 6. „játéknap” legjobbjai.

 

A forduló játékosa: Rózsa Dániel

Érdemes megénekelni a szombathelyi hálóőr teljesítményét, mert amikor Király Gábor hazatért, akkor borítékolható volt, hogy ő lesz az elsőszámú kapus, de Rózsa Dániel mégis maradt és vállalta a másodhegedűs szerepet, pedig biztosan sok csapat szívesen látta volna. Az Európa-bajnokság után Király Gábornak volt néhány bizonytalansága, és többen megjegyezték, hogy nem ártana pihenőt adni neki, és Rózsát védetni. Úgy néz ki, hogy sors közbeszólt. A kérdés az, hogy a 31 éves portás meddig maradhat a Haladás kapujában.

 


fotó: haladasfc/nyugat.hu

 

A forduló hangulata: Vasas-Honvéd

Ami a Vasas-Honvédon történt, az a labdarúgás ünnepe volt, főleg annak tudatában, hogy eléggé szurkolómentes időszakot él át a magyar labdarúgás. A mérkőzés remek volt, a hangulat meg minden képzeletet felülmúló. Az angyalföldiek koreográfiával (füstbombával színesítve) várták a pályára vonulókat és a kezdőrúgást elvégző Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnokot, majd az egész mérkőzésen emberfelettit alkottak. Az egész stadiont bevonó, felelgetős szurkolásuk tanítanivaló, a lefújás utáni ünneplésük meg nagyon hosszú percekig tartott. De meg kell említeni a kispestieket is, akik szintén kitűnő teljesítménnyel rukkoltak elő. Megtöltötték a vendégszektort, egész meccsen űzték-hajtották a kedvenceiket. És pláne így tettek 1-0-nál Bobál Dávid kiállítása, majd a második angyalföldi gól után. Ha ezt a meccset üres lelátók előtt rendezik meg, akkor nem lett volna ilyen jó. Az atmoszféra olyan szinten ragadt át a pályán lévőkre is, hogy az egész mérkőzésen átlag feletti volt a játék irama és a játékosok harci kedve. De a legjobb az lenne, ha ezen azok a döntnökök is elgondolkoznának (ráadásul megfelelően), akik megint nem voltak ott a magyar labdarúgás egyik legfontosabb, legnagyobb hagyományokkal rendelkező rangadóján.

 


fotó: MTI

 

A forduló cseréje: Bertus Lajos

Kevesebb, mint negyed órája volt, hogy alkosson valamit a pályán. Sikerült, hiszen a ráadás perceiben győztes gólt szerzett, nem kis dugó volt, egyúttal megszerezve első győzelmét a tolnai csapatnak az NB I 2016/17-es idényében.

 

A forduló gólja: Berecz Zsombor

Ha Berecz Zsombor egy a magyarnál csak egy picivel is fejlettebb futballkultúrával, illetve kommunikációs- és marketing érzékkel megáldott bajnokságban lövi a gólját, akkor találatáról már az egész világ értesült volna. A föld-levegő rakétáját futtából (!) eresztette meg 30 méterről, ami olyan erővel vágódott be a léc alá a bal felső saroknál, hogy az ember biztos volt benne, hogy nem összedől, hanem felrobban a kapu. És abban is biztosak vagyunk, hogy rengeteg angyalföldinek egy bizonyos Várady Béla eszébe jutott az eszükbe a találat után…

 

A forduló nyilatkozata: Michael Oenning

A Vasas trénere nem felejtette el a labdarúgás legfontosabb szabályát: az igazán jó mérkőzéshez mindig két csapat kell. A mérkőzés utáni mondandójában nem nyalizott a kispestieknek, hanem az igazat mondta el, arról nem beszélve, hogy akkor is szerényen válaszolt, amikor megkérdeztük tőle, hogy bajnok lesz-e a csapata…

 


fotó: vasasfc.hu

 

A forduló válogatottja: Rózsa (Haladás) – Poór (MTK), Wils (Haladás), Vaskó (Vasas), Hangya (Vasas) – Diarra (Újpest), Berecz (Vasas), Bartha (Paks) – Torghelle (MTK), Böde (FTC), Remili (Vasas)

 

 

Rózsa Dániel: A szombathelyi kapus hétvégén csereként állt be a megsérülő Király Gábor helyére, míg a Loki ellen már az első perctől kezdve ő védte a Haladás kapuját. A kétszeres válogatott kapusnak nem volt sok dolga, de hihetetlen nyugalmat sugárzott, remekül lépett ki a beadásokra és egygólos előnyben gyönyörű reflexmozdulattal hárította dr. Horváth Zsolt ziccerét.

 

 

Poór Patrik: Az MTK védelmének stabil tagja volt, lendületet vitt a kék-fehérek jobb szárnyába, a két 16-os között robotolt, és remek gólpasszal járult hozzá csapata idénybeli első győzelméhez.

 

Stef Wils: A Haladás rutinos hátvédje a védelem vezér volt a Loki elleni rangadón. A 34 éves belga hátvéd többször mentett kulcspillanatokban. Nem játszott látványosan, de óriási szerepe volt abban, hogy a debreceni támadóknak nem sikerültek az utolsó passzok, mert azokba többnyire ő lépett bele.

 

Vaskó Tamás: Már az sem rajta múlt, hogy a Békéscsaba kiesett az élvonalból, hiszen tavasszal is végig válogatott szintű teljesítményt nyújtott. Most, kivételesen, egy gólt sem felejt, de parádésan vezényelte a piros-kékek védelmét. Levegőben és a földön is megnyerte a párharcokat, végig magabiztos és férfiasan kemény volt.

 

Hangya Szilveszter: Nagyon hosszú hetek, de inkább hónapok óta kiemelkedően futballozik, de a válogatottunkban még egyszer sem tudott bekerülni, a legtöbbször azért, mert a második helyen végzett a belső szavazásunkon. A Honvéd ellen viszont még annál is többet futott, mint szokott, annál is jobban védekezett és támadott, mint szokott. Hiányposzton futballozik, ha nem száll el magától, megmarad a labdarúgás iránti alázata, akkor nem csak piros-kék, hanem piros-fehér-zöld mez is nagyon sokszor lehet rajta.

 

Berecz Zsombor: A hihetetlen gólja mellett annyi energiát tett bele a meccsbe (megfelelő minőséggel), hogy arra csak csettinteni lehet. Kizárt dolognak tartjuk (mert egyébként erről információink is vannak), hogy a neve nem szerepel már a legtehetősebb magyar csapatok kívánságlistáján.

 


fotó: vasasfc.hu

 

Souleymane Diarra: Az Újpest középpályása hetek óta bombaformában játszik. A lila-fehérek minden támadása rajta fut keresztül, ráadásul sokat dolgozik, és rengeteget vállalkozik. A Mezőkövesd elleni is többször kísérletezett távolról, az első félidő lefújása előtt akasztott egy nagy gólt Tomas Tujvelnek, amivel eldöntötte a találkozót.

 

Bartha László: A Paks középpályása nem először bizonyítja, az NB I egyik legösszetettebb futballistája. Azon túl, hogy képes kilencven percen keresztül gürizni, még pengés megoldásokra és távoli bombákra is futja erejéből. A DVTK ellen is kíméletlen befejező volt, gólja pedig lökést adott csapatának, hogy megfordítsa a találkozót.

 

Torghelle Sándor: Az eltiltásából múlt héten visszatérő rutinos támadó újfent csapata vezére volt. Rengeteget harcolt, dolgozott az MTK sikeréért. Végül sikerült feltennie az i-re a pontot, ugyanis a Videoton ellen három pontot érő gólt fejelt.

 


fotó: mtkbudapest.hu

 

Böde Dániel: A Ferencváros támadója ismét bizonyította, hogy mennyire fontos láncszeme a zöld-fehér csapatnak. Immár a negyedik gólját lőtte a bajnokságban, ez a találata három pontot ért a Fradinak. A gólja mellett hozta a szokásos játékát, levett két védőt a pályáról, nehezen tudták tartani a gyirmóti védők, még akkor is, ha nem is az élete meccsét játszotta.

 

 

Mohamed Remili: Nem pályafutása legnagyobb, hanem talán a legszerencsésebb gólját lőtte tegnap a Honvéd ellen, de megérdemelte. A bal szélről indulva, mesterien szervezett és irányított. Ha kell, megoldja egyedül, ha kell, indít, ha kell, visszaveszi a tempót, hogy ne legyenek túlrohanva a támadások. És ami a legfontosabb: nemcsak a társak, hanem az ellenfelek előtt is hatalmas tekintélye van.

 

Legfrissebb híreink