A legrégebbi hagyományunk: a forduló válogatottja

Magyarország – Fradi-fölény, emlékezetes nyilatkozat, öngólok meccse, az edzők köre.

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

Újra dübörög az nb1.hu fennállásának legrégebbi rovata. Forduló válogatottja már kétezerben is volt, ezt a hagyományunkat a 2016/17-es kiírásban is tovább folytatjuk. Íme, a 3. „játéknap” legjobbjai.

 

A forduló legjobb mérkőzése

 

Nem kérdés, hogy a harmadik kör előtt 100%-os Ferencváros és a Fradi otthonába látogató, szintén hibátlan DVTK csatája kiemelkedett mind közül. Látványos gólok, és nem várt fölényes FTC-siker a borsodiak ellen.

 

A forduló nyilatkozata

 

Bognár István, a diósgyőriek támadója az előző két hétben zseniális góljaival került a középpontba, a Ferencváros elleni mérkőzésen azonban a szünetében tett kijelentésével (Szarul játszik a csapat, ennyi…) került a "címlapokra".

 

 

 

A forduló gólja: Emir Dilaver

 

Ha a gólját nem Magyarországon, hanem csak egy kicsivel is fejlettebb futballkultúrában rúgja, akkor talán az egész világ tudna róla, hogy milyen szinten lőtte szét a Diósgyőr kapuját. Az ilyen löketek miatt éri meg igazán szerelmesnek lenni a labdarúgásba.

 

 

 

A forduló legmegdöbbentőbb góljai: Hajdú Ádám és Predrag Bosnjak

 

Hajdú Ádám és Predrag Bosnjak is betalált a kapuba a Haladás-Honvédon, nem is olyan apró szépséghiba, hogy a saját csapatuknak okoztak ezzel bajt.

 

Az öngólok 2.15-től:

 

 

 

Forduló edzői: Pintér Attila, Herczeg András és Thomas Doll

 

Michael Oenning is lehetne újra, akárcsak az előző fordulóban, de a sokat szapult Pintér Attila az MTK elleni győzelem alkalmával is bebizonyította, hogy a legjobb magyar edzők között van. Csapata fegyelmezett, taktikus, szervezett és roppant fontos győzelmet aratott. Akárcsak Herczegh András, akinek a jelenléte, pedagógiai és taktikai érzéke kivezette a Lokit a gödörből. Na és persze Thomas Doll, az FTC német trénere, aki rendesen "kapta az ívet" az elmúlt hetekben a csúfos BL-kudarc után. A klub vezetése azonban kiállt mellette, és a szakember úgy tűnik, gatyába rázta a csapatát, a DVTK ellen egyszerűen minden húzása bejött.

 

A forduló kapusa: Braniszlav Danilovics

 

A Loki új szerzeménye a Gyirmót ellen többször is komoly bravúrt mutatott be. Akkor is győzött volna a DVSC, ha nem véd ilyen kiválóan, de nullára lehozni a bemutatkozó mérkőzést nagy dolog.

 

Forduló játékosai: Ádám Martin és Marco Djuricin

 

Ádám Martinnak két tökéletes beadás, két gól a Videoton ellen, és mivel a mezőnyben is az egyik legjobb volt, legfőbb letéteményese volt az angyalföldiek újabb bravúros sikerének. Duplázni tudott a forduló rangadóján. Marco Djuricin eddig csak kritikát kapott a szurkolóktól és a szakértőktől, de a Diósgyőr ellen megmutatta, talán nem véletlenül került az FTC keretébe. Böde Dániellel remekül kiegészítették egymást.

 

A forduló válogatottja:

 

Braniszlav Danilovics (DVSC) – Emir Dilaver (FTC), Korcsmár Zsolt (Vasas), Leandro (FTC), Korhut Mihály (DVSC) – Souleymane Diarra (Újpest), Florian Trinks (FTC), Tisza Tibor (DVSC) – Lázok János (Újpest), Ádám Martin (Vasas), Marco Djuricin (FTC)

 

Braniszlav Danilovics (DVSC): A Loki új szerzeménye a Gyirmót ellen többször is komoly bravúrt mutatott be. Akkor is győzött volna a DVSC, ha nem véd ilyen kiválóan, de nullára lehozni a bemutatkozó mérkőzést nagy dolog.

 

Emir Dilaver (FTC): Hatalmas gólt akasztott Antal Botond kapujába, csupán ez is elég lenne, hogy bekerüljön álomcsapatunkban, és bár sok feladatott nem kapott a DVTK-támadóitól, ami volt megoldotta. 

 

 

 

Korcsmár Zsolt (Vasas): Múlt héten a kényszerű lecserélése kellett a Vasas győzelméhez, most meg az, hogy ezúttal is kezdőként és végig bizonyíthatott. Viníciust ilyen simán, mint az angyalföldi góljánál, kevesen tudják lefejelni.

 

 

 

Leandro (FTC): Remek szabadrúgásgóllal tette emlékezetessé szombati teljesítményét a Ferencváros játékosa. 

 

 

 

Korhut Mihály (DVSC): A válogatott balhátvéd remekbeszabott kapásgóllal vette ki a részét a Gyirmót elleni sikerből, ráadásul a védekezésben sem lehetett rá panasz. 

 

 

 

Souleymane Diarra (Újpest): A mali válogatott játékos kiválóan játszott, mind védekezésben, mind támadásban nagyon hasznos volt, ráadásul több jó lövéssel is felhívta magára a figyelmet. A középpályás játéka nagyban meghatározta az Újpest játékát, a lila-fehér gárda pedig megszerezte az első győzelmét.

 

Florina Trinks (FTC): Az előző idénye nem volt túl meggyőző, de az új szezonban már második gólját szerezte három forduló alatt. A szervezésből is kiveszi a részét, de jól láthatóan élvezi a csatárok mögötti, viszonylag kötetlen szerepkört.

 

 

Tisza Tibor (DVSC): A Debrecen játékosa gyönyörű gólt szerzett a Gyirmót ellen. Igaz, hogy az idei szezonban nem sziporkázik a Loki, de az utóbbi időben egyértelműen Tisza Tibor a csapat húzóembere.

 

 

Lázok János (Újpest): A lila-fehérek támadójának gyönyörű fejesgólja három pontot ért az Újpestnek, amely így megszerezte az első pontjait a bajnokságban. A nagyon fontos találatot ráadásul volt csapata ellen szerezte a rutinos támadó. 

 

 

 

Ádám Martin (Vasas): Már eddig is lehetett látni rajta, hogy tud futballozni, de amióta végleg érzi Michael Oenning bizalmát, tarthatatlan. Eddig gólokat szerzett, most előkészített, vezéregyénisége lett a szárnyaló csapatnak.

 

Marco Djuricin (FTC): Duplázni tudott a forduló rangadóján. Eddig csak kritikát kapott a szurkolóktól és a szakértőktől, de a Diósgyőr ellen megmutatta, talán nem véletlenül került az FTC keretébe. Böde Dániellel remekül kiegészítették egymást.

 

 

 

 

Legfrissebb híreink