A legrégebbi hagyományunk: a forduló válogatottja

Magyarország – Storck, egy másik német edző és a magyar fiatalok is remekeltek.

Forrás: Vasas FC

Újra dübörög az nb1.hu fennállásának legrégebbi rovata. Forduló válogatottja már kétezerben is volt, ezt a hagyományunkat a 2016/17-es kiírásban is tovább folytatjuk. Íme, a 2. „játéknap” legjobbjai.

 

 

A forduló játékosa: Vaskó Tamás (Vasas)

Remek döntésnek bizonyult a pályára küldése. Nemcsak stabilabb lett a becserélése után a Vasas védelme a Loki ellen, de a hajrában, három perc alatt fejelt két góljával eldöntötte a három pont sorsát.

 

 

A forduló edzője: Michael Oenning (Vasas)

Tavaly benntartotta a piros-kékeket az élvonalban, most viszont szárnyal a csapatával. Tökéletesen vette észre, hogy a sárga lapos Korcsmár Zsolt helyére be kell küldenie Vaskó Tamást, aki két gólt is szerzett. Novák Csanád becserélése is főnyeremény volt, mert a támadó annyira megdolgozta a már fáradó Loki-védőket a hajrában, hogy nem tudtak Vaskóval tartani Remili szögleteinél.

 

 

A forduló szurkolóbarát gesztusa: Bernd Storck

A magyar válogatott szövetségi kapitányát Kispesten rohamozták meg a szurkolók a szünetben, de Storck nem kényeskedett, hanem mosolyogva, barátilag fogadta a drukkerek közeledését. És az is látszott rajta, hogy nem színészkedett, hanem jól esett neki a szeretet.

 

 

 

 

A forduló győztese: a magyar fiatalok

Az MLSZ, fiatal játékosokra vonatkozó ajánlásait egyre több klub veszi figyelembe. Örömmel jelenthetjük, a második fordulóban pályára küldött tehetségek közül egyik sem vallott szégyent, azaz újra bizonyították, nem csak azért érdemes szerepeltetni őket, mert pénz jár a játszatásuk után.

 

A forduló válogatottja

Sebők – Szivacski, Gévay, Vaskó, Gohér – Rácz, Nagy D. Oláh, Bognár – Böde, Feczesin

 

 

Sebők Zsolt (Gyirmót): Nagy szerep volt az MTK elleni pontszerzésben a rutinos kapusnak, aki egész egyszerűen megbabonázta a fővárosi kék-fehérek támadóit, ezzel pedig újabb fontos ponthoz segítette az újoncot.

 

Szivacski Donát (Vasas): Már a múlt héten is a legjobbak közé jelöltük, a Loki ellen pedig bebizonyította, hogy nem tévedtünk. Fontos feladata lesz a Vasas stábjának, hogy a tehetség megfelelően tudja majd kezelni a rivaldafényt.

 

Vaskó Tamás (Vasas): „Az NB I legjobban fejelő játékosa”. Ezt Kondás Elemér, a DVSC szakvezetője állította a védőről a meccs utáni sajtótájékoztatón. Hozzá kell tenni, hogy Vaskó a védekező feladatait is tökéletesen látta el, de két góljával kiszorította a kezdőnkből a szintén kiemelkedően teljesítő Debreceni Andrást.

 

 

 

 

Gévay Zsolt (Paks): A paksi védelem végig jól állt a lábán, egy-két megingást leszámítva, amelynek az oszlopa Gávay volt, aki ráadásul a fejesével pontot is mentett a csapatának. Az egyik legnagyobb ígérete ám a magyar labdarúgásnak.  

 

 

 

 

Góhér Gergő (Mezőkövesd): Azt eddig is tudtuk róla, hogy remek bal lába van, ezt szombaton ismét bebizonyította. Király Gábor ugyan vetődött, de nem érte el a védő remekül eltekert szabadrúgását.

 

 

 

Rácz Barnabás (Haladás): Azon túl, hogy pontot érő gólt szerzett, pályafutása első NB I-es találatát lőtte a 1996-os születésű középpályás, a Haladás egyik legaktívabb tagja volt. Pontrúgásai többször is veszélyt teremtettek az újonc Mezőkövesd kapuja előtt.

 

 

 

Nagy Dominik (FTC): Remek gólpasszt adott, sokat dolgozott, alázatosan teljesített Kispesten, így a fiatal középpályás mindenképpen megérdemli, hogy a forduló legjobbjai közé kerüljön.

 

 

 

Oláh Bálint (DVTK): A miskolci csapat saját nevelésű játékosa második mérkőzését játszotta az NB I-ben és az Újpest ellen megszerezte első találatát egy gyönyörű fejessel. Horváth Ferenc gyakran nyúl a magyar fiatalokhoz, ha így folytatja hamarosan alapember lesz a DVTK-ban.

 

 

 

Bognár István (DVTK): A múlt heti duplája után most „csak” egy gólt szerzett, azonban a hatalmas bombája ismét három pontot ért a Diósgyőrnek. Mellette kiosztott egy gólpasszt is, vagyis oroszlánrészt vállalt a sikerben. Szemmel láthatóan jót tett neki Horváth Ferenc érkezése, de az is benne lehet a pakliban, hogy Koman Vladimir és Barczi Dávid távozása után egyértelműen ő lett a csapat karmestere. Ráadásul szabadon játszhat!

 

 

 

 

Böde Dániel (FTC): Ugyan nem ez volt élete legjobb meccse, de a válogatott csatár egyetlen helyzetét kihasználva szerzett értékes három pontot a kínos napokat átélő Fradinak.

 

 

Feczesin Róbert (Videoton): Egyértelműen a Videoton legjobbja volt, és nem csak a gólja miatt állítjuk ezt. A paksi védelem nehezen bírt vele, végig jól játszott. Bár a fociban nincs ha, de a kapufánál centiken múlt az újabb gólja, amely mint tudjuk, sikert jelentett volna a bajnokságot rosszul kezdő székesfehérvári csapatnak.

 

 

Legfrissebb híreink