A legrégebbi hagyományunk: a forduló válogatottja

Magyarország – Pályára sem lépett az első forduló legjobb játékosa.

Forrás: Honvéd

Végre elkezdődött az NB I!

 

Most könnyebb volt elviselni a két évad közötti szünetet, mert a magyar válogatott remekül szerepelt az Európa-bajnokságon. Viszont most, hogy „visszakaptuk” a bajnokságunkat, újra felbukkan az nb1.hu fennállásának legrégebbi rovata. Forduló válogatottja már kétezerben is volt, ezt a hagyományunkat a 2016/17-es kiírásban is tovább folytatjuk.

 

A forduló játékosa: Kabát Péter (Újpest)

 

Tudjuk, hogy már nem játszik, de a legjobbak nagysága akkor érződik meg igazán, amikor már hiányoznak. Elég tudni, mit demonstrált az Újpest-tábor a Honvéd elleni vereség alkalmával a visszatéréséért, és elég volt látni, mennyire nagy szükségük lenne még mindig a szolgálataira a lila-fehéreknek. Lenn a pályán.

 

 

A forduló edzője: Horváth Ferenc (DVTK)

Az előző idényben még a Videoton sikereiért harcolt, így számára érzelmileg vélhetően duplán túlfűtött volt a Vidi elleni csata. Bár csapata borzalmasan kezdett, ennek ellenére már a szünet előtt kirángatta a DVTK-t a korán jött sokkhatásból. Taktikai húzásai ültek, és csapatánál elérte, hogy kéréseit egytől egyig betartsák. Három, nagyon értékes pont a jutalom.

 

 

 

 

A forduló kapusa: Vukasin Polekszics (Vasas)
Kemenes Szabolcs tizenegyest is védett, Antal Botond hihetetlen bravúrokat mutatott be, de a Vasas kapusa az egész meccsen hiba nélkül teljesített. Szintén hihetetlen védésekkel segítette a csapatát, volt, hogy pár perc alatt többször is. A Vasas jövőbeni megítélésénél mindig számításba kell venni az esélylatolgatásoknál, hogy stabilan kiemelkedő teljesítményre képes kapusa lett. És ez akkor is igaz, ha ő is fog hibázni, mint ahogyan már előfordult vele a pályafutása során.

 

 

A forduló ünneplése: DVTK

A Pancho Arénában forgatott jeleneteket biztos, hogy még évek múlva is visszanézik majd a miskolciak.

 

 

 

 

A forduló jubilánsa: Feczesin Róbert (Videoton)

A Vidi támadója 150. NB I-es meccsén már a második percben vezetéshez juttatta csapatát, az talán már nem rajta múlt, hogy végül a Videoton elvesztette a DVTK elleni párharcot.

 

 

 

A forduló bakija: Király Gábor (Haladás)

Nincs mit szépíteni, itt mindenképpen Király Gábort kell kiemelni. Az Eb-t megjárt kapusikon bizonytalanul is kezdett, de Böde Dánielnek adott gólpassza, csak hab volt a tortán. Az ilyen hiba a legjobbak ismérve, így biztosak lehettünk benne, Király Gábornak még rengeteg pontot köszönhet majd a Haladás az idényben. Ez most egy ilyen meccs volt.

 

 

 

 

Forduló cseréje: Máté János (Gyirmót)

Mezőkövesdről igazolt Gyirmótra, a bizonyítási vágy így megvolt a támadóban. Beállása után színesebb lett az NB II bajnokának a játéka, a vezetést (ekkor lett 1-2) az ő villanásából szerezte meg az Urbányi-csapat.

 

 

A forduló válogatottja

 

Polekszics – Szivacski, Gévay, Bobál D., Fótyik – Strestík, Elek, Bartha, Bognár – Böde, Eppel

 

 

Vukasin Polekszics (Vasas): Ha nincs, nem nyer a Vasas!

 

 

Szivacski Donát (Vasas): Fiatal kora ellenére úgy játszott, mint egy rutinos, öreg róka!

 

Gévay Zsolt (Paks): A középső védő óriásit melózott a Loki ellen. Rengeteg mentés fűződött a nevéhez, Kemenes Szabolcs mellett óriási szerepe van abban, hogy a paksiak elhoztak egy pontot a Nagyerdei Stadionból.

 

Bobál Dávid (Honvéd):  Ha Guzmics Richárd vagy Lang Ádám sérült lenne, rá már nyugodtan számíthatna Bernd Storck.

 

Fótyik Dominik (Mezőkövesd): Harcossága, munkabírása bőven megüti az NB I szintjét. Többször felért a támadásokhoz, remek beadásai voltak, az egyenlítésből is kivette a részét.

 

 

 

 

Marek Stresík (Mezőkövesd): Az MTK-tól nyáron érkezett támadó felfogású játékos két góljával jelentős érdemeket szerzett, hogy az újon a másik újonc ellen végül otthon tartson egy pontot. Az is jól látszik, Pintér Attilával imád együtt dolgozni, nem lenne meglepő, ha a borsodi csapat házi gólkirálya lenne az idény végén.

 

Elek Ákos (DVTK): Az már most jól látható, ha marad Diósgyőrben, kulcsszerep jut majd neki ebben az idényben is. A föl-le zakatolás mellett maradt ideje a fineszre is, hiszen mesés, győzelmet érő passzt adott Bognár Istvánnak.

 

Bartha László (Paks): Ott folytatta, ahol abbahagyta. Csapata és a mezőny egyik legjobbja volt, szép gólt is szerzett. Sokkal több figyelmet érdemelne.

 

Bognár István (DVTK): Most inkább nem a játékszervezésben jeleskedett, hanem a gólszerzésben. Első találata után vélhetően édesapja, a remek rúgótechnikájú Bognár György is csettintett egyet, hiszen "Kis Bogesz" úgy nyesett ballal, 17 méterről a kapu jobb oldalába, hogy az minden ízlést kielégített. Második góljánál pedig már-már csatárerényeiből csillogtatott meg párat. A kihagyott büntető pedig, mint utólag kiderült belefért.

 

 

Böde Dániel (Ferencváros): Továbbra is kirobbanó erőben és formában futballozik. Nem nehéz kitalálni, hogy a gólkirályi cím egyik legnagyobb esélyese.

 

Eppel Márton (Honvéd): - Amióta Kispestre került, az NB I egyik legveszélyesebb csatára. Remek gólpasszt is adott, gyönyörű gólt fejelt.

 

 

Legfrissebb híreink