A legrégebbi hagyományunk: a forduló válogatottja

Magyarország – Fradi-fölény, diósgyőri a 26. kör játékosa.

Forrás: fradi.hu

Honlapunk hűséges és rendszeres látogatói biztosan emlékeznek még rá, hogy a kétezres évek eleje óta mindegyik NB I-es játéknap után összeállítottuk a forduló válogatottját. Most is így tettünk. Ezúttal Fradi-fölény mutatkozik, de a forduló játékosa a DVTK-ból került ki, de sok más érdekesség is fűszerezte a 26. kört.

 

A forduló edzője: Zoran Szpisljak (Békéscsaba)

 

Szinte az egész tavasz folyamán látható, hogy ezt a Békéscsabát már nem olyan könnyű legyőzni, amely egyértelműen Zoran Szpisljak munkáját dicséri. Az Újpest elleni három ponttal pedig feltette az i-re a pontot és újra reménykedhet a viharsarki gárda a bennmaradásban.

 

A forduló játékosa: Elek Ákos (DVTK)

Nem először írhatjuk le róla: hozzáállása, küzdőszelleme, játéka példamutató. Az ő alázata példaként kell, hogy szolgáljon. Ezúttal is annyit futott, hogy az ember azon gondolkozik, hogy lehet ezt bírni és csak „halkan” tesszük hozzá, hogy a három hazai gólból kettőt maga lőtt a Haladás ellen.

 

A forduló nyilatkozatai: Csertői Aurél (Paks) és Holman Dávid (DVSC)

 

A Paks trénerének minden szavára oda kell figyelni. Akkor is, ha győztes meccs után elemez, hiszen akkor sem magától elszállva értékel, hanem reálisan. A Honvéd-Paks (2-0) után mondhatott volna olyanokat, hogy egygólos kispesti vezetés után talán, ha egy-két passz, indítás, beadás jobban sikerült, visszajöhettek volna a meccsbe, de nem tette meg. Mégpedig azért, mert a Paks játéka nem hordozta magában a gól(oka)t szombaton. Csertői tehát őszinte volt, amiért ugyanúgy elismerés jár, mint egyébként a csapattal végzett munkájáért.

 

Holman Dávid az MTK-DVSC meccs szünetében az első félidőt és a saját játékát egy szóval jellemezte: borzalom. A Loki középpályása hozzátette, lehetne a pálya talajára fogni, de nem érdemes. Holman ismét bizonyította az NB I egyik legértelmesebb és egyben legszimpatikusabb játékosa.

 

A forduló meglepetése: Bese Barnabás (MTK)

 

Az MTK hátvédje a DVSC elleni meccs alatt tudta, tudhatta meg, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány meghívót küldött neki. A kék-fehérek univerzális játékosának a megbetegedett Lovrencsics Gergőt kell majd pótolnia.

 

A forduló bakija: Bozidar Radosevic (DVSC)

 

A Debrecen kapusa olyan hibát vétett, amelyet a szilveszteri gólösszefoglalókban még egészen biztosan viszont látunk. A Loki hálóőre egy hazaadott labda után sokáig várt, majd belerúgta a labdát az MTK támadójába, Darko Nikacsba, a kék-fehér csapat ezzel a találattal szerezte meg a három pontot, ráadásul így még a Fradi bajnokavatására is várni kell.  

 

A forduló cseréi: Darko Nikacs (MTK), Matus Paukner (Békéscsaba), Nagy Dominik (FTC)

 

Darko Nikacs: Torghelle Sándor sérülése miatt állt be az MTK-ba, majd a küzdeni akarásának és persze Bozidar Radosevic hatalmas bakijának köszönhetően elnapolta a Fradi bajnoki címét és a második hely szempontjából nagyon fontos három pontot szerzett a csapatának.

 

Matus Paukner: Laczkó Zsoltot váltotta, majd a mérkőzés hajrájában három pontot érő gólt szerzett az Újpest ellen a sereghajtó Békéscsabában, amely így újra versenyben van a bennmaradásért. Ennél több nem is kell.

 

Nagy Dominik: Radó Andrást váltotta az Illovszky-stadionban, és a Fradi fiatalja pályára lépése után adott egy gólpasszt és kiharcolt egy büntetőt 2-1-es ferencvárosi vezetésnél. A Vasas a harmadik zöld-fehér gól után tört meg igazán. Bő húsz perc alatt csereemberként ennél többet ritkán tehet egy futballista.

 

A forduló válogatottja:

 

Pajovics (PAFC) – Bese (MTK), Kamber (Honvéd), Fabio (Békéscsaba) – Paukner (Békéscsaba), Nagy Á. (FTC), Elek (DVTK), Sesták (FTC) – Novothny (DVTK), Böde (FTC), Eppel (Honvéd)

+1:Darko Nikacs (MTK)

 

Filip Pajovics (PAFC): A Puskás Akadémia kapusa több nagy védést mutatott be az ellen a Videoton ellen, amelynek a kölcsönjátékosaként szerepel a felcsúti gárdánál. Nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a PAFC nem kapott gólt és így az egyik pontot otthon tartotta.

 

Bese Barnabás(MTK): Nem csak a védekezésben, de a támadásban is segítette az MTK-t a Debrecen ellen megnyert mérkőzésen. Hátul hiba nélkül játszott, illetve több kiváló felfutással jelezte, hogy nem hiába hívta be Bernd Storck szövetségi kapitány a megsérült Lovrencsics Gergő helyére.

 

Djordje Kamber(Honvéd): Visszatért a sérüléséből, de egyáltalán nem látszott meg rajta a kihagyás. Ahogy Csertői Aurél is mondta a meccs után, a Paksnak helyzete sem volt a mérkőzésen, ehhez kellett a Honvéd hatékony védekezése, amelynek Kamber volt az irányítója.

 

Fabio(Békéscsaba): A lila-fehér csapat védője egész mérkőzésen agilisan játszott, többször is sikerült az újpesti védelem mögé kerülnie, ezzel jó helyzetbe hozva a társait, míg a védelemben szinte hiba nélkül játszott.

 

Matus Paukner (Békéscsaba):Mint azt már fentebb említettük vele kapcsolatban, bár nem játszott sokat, a hajrában lőtt három pontot érő gólja miatt mindenképpen ott van a helye a forduló válogatottjában.

 

Nagy Ádám (FTC):A Ferencváros fiatal magyar válogatott középpályása a rá jellemző futómennyiséggel és egy gólpasszal járult hozzá a Vasas elleni sikerhez, illetve a büntető előtt ő ugratta ki egy forintos labdával Nagy Dominiket.

 

Elek Ákos (DVTK):A forduló játékosáról nem először írhatjuk le: hozzáállása, küzdőszelleme, játéka példamutató. Az ő alázata példaként kell, hogy szolgáljon. Ezúttal is annyit futott, hogy az ember azon gondolkozik, hogy lehet ezt bírni és csak „halkan” tesszük hozzá, hogy a három hazai gólból kettőt maga lőtt a Haladás ellen.

 

Stanislav Sesták(FTC): A szlovák támadó két góllal járult hozzá a Fradi győzelméhez. Az első gólja rutinmunka volt, de a második már igazi mestermű. Tavasszal eddig adós maradt a jó játékkal, ám ezúttal kiváló teljesítményt nyújtott.

 

Novothny Soma (DVTK): Ismét kiválóan játszott, emellett pedig adott egy szép gólpasszt, majd maga is betalált, méghozzá nem mindennapi bombával küldte a padlóra a Haladást.

 

Böde Dániel(FTC): Az ébredő erőn meg sem látszik, hogy sérült volt a tél folyamán. Újabb két gólt lőtt, robog a gólkirályi cím felé, ráadásul a Vasas ellen még egy gólpasszra is futotta az erejéből.

 

Eppel Márton(Honvéd): Ugyanott folytatta, ahol az előző fordulóban, Debrecenben abbahagyta. Lőtt két gólt, megjátszható volt, sokat dolgozott, rengeteg párbajt nyert meg a földön és a levegőben egyaránt. Lecserélésekor felállva tapsolta meg a Bozsik-stadion közönsége, jogosan.

 

+1: Darko Nikacs(MTK): Nem szoktunk ilyet csinálni, de most annyi jó teljesítmény volt, főleg a támadószekcióban, hogy létre kellett hozni a plusz egyes játékosnak a helyet. Miért is? Mert vétek lenne kihagyni azt az embert, aki végigrobotolta a DVSC elleni meccset és nem mindennapi körülmények között góljával szállította az MTK-nak a három pontot. 

Legfrissebb híreink