A legrégebbi hagyományunk: a 30. forduló válogatottja

Magyarország – Csapatban a biológiai csoda. Négy cserecsatárral rohamoznánk!

Forrás:

Honlapunk hűséges és rendszeres látogatói biztosan emlékeznek még rá, hogy a kétezres évek eleje óta mindegyik NB I-es játéknap után összeállítottuk a forduló válogatottját. Most is így tettünk. Ezúttal „a forduló cseréje” rovatunk lett a legütősebb, a csapatösszeállításnál már a támadásokra helyeztük a hangsúlyt.

 

A forduló játékosa: Vaskó Tamás (Békéscsaba)

 

Ez az a blokk, amelyben a gólokat lövő támadó, vagy bravúrokat bemutató kapus szokott a legtöbbször az élen végezni. A gól most is befolyásoló tényező volt, de nem emiatt lett Vaskó a legjobb. A Békéscsaba középső védője remekül futballozott a Puskás Akadémia ellen. fejese három pontot ért a lila-fehéreknek, ráadásul a védelemben is nagyon sokat dolgozott. Az első félidőben, két kulcsmomentumban is hatalmasat mentett.

 

A forduló védése: Király Gábor (Haladás)

Sokadszorra bizonyította, hogy még mindig a legjobb kapusunk. Még nem volt gól a mérkőzésen, amikor gyors vetődéssel hárította Holender Filip tizenegyesét. Pár pillanattal később a Haladás Iszlai Bence révén megszerezte a győztes gólt. Tizenegyesből.

 

 

A forduló cseréi: Ferenczi István (Vasas), Tisza Tibor (DVSC), Varga Roland (FTC), Torghelle Sándor (MTK)

 

Ferenczi István: a Vasas pályaedzője a szünetben állt be a DVTK ellen és megszerezte 100. gólját az NB I-ben. Ő volt az angyalföldi csapat legveszélyesebb játékosa, talány, miért nem kap több lehetőséget…

 

Tisza Tibor: 15 percet kapott és a beállása után 7 perccel megszerezte szabadrúgásból a mérkőzés egyetlen gólját, így nyert hatpontos meccset a Debrecen az Újpest ellen, amely még nagyon sokat jelenthet a dobogós helyezéseket illetően.

 

Varga Roland: nyilván azért lett becserélve, hogy segítse a támadásokat. Gólt szerzett, gólpasszt adott, azaz kitűnően teljesített. A fradisták szeretnék, ha a kupadöntőben is hasonlóan teljesítene.

 

Torghelle Sándor: góllal tért vissza a sérülése után, ismét bebizonyította, hogy a magyar bajnokság egyik legfontosabb, legjobb játékosa. Még mindig.

 

A forduló vesztese: Robert Jarni (Puskás Akadémia)

A Békéscsaba ellen elszenvedett vereség után azonnal menesztették a posztjáról. Talán, előbb is meg lehetett volna tenni ezt a lépést. Helyettesétől, Sziíjjártó Istvántól csodára lesz szüksége a csapatnak.

 

 

A forduló válogatottja

Király (Haladás): - Jovanovic (DVSC), Vaskó (Békéscsaba), Vinicíus (Videoton), Németh (Haladás) – Egerszegi (DVTK), Elek (DVTK – Varga R. (Ferencváros), Torghelle (MTK), Ferenczi (Vasas), Tisza (DVSC)

 

Király: Ha nem védi ki Holender tizenegyesét, nem biztos, hogy nyer a Haladás.

 

Jovanovic: Futott, robotolt, beadott, szerelt, azaz ismét ugyanolyan hasznosan futballozott, mint megszokhattuk tőle.

Vaskó: Ismét bebizonyította, hogy a Békéscsaba legjobb játékosa. Olyan formában van, hogy talán bármelyik csapatban megállná a helyét.

Vinícius: Azok közé a légiósok közé tartozik, akik jó, hogy Magyarországon futballoznak. Jól látta el a feladatot, győztes gólt is szerzett a Paks ellen. (frissítés: 22:43: hiába lett egyértelmű a gólösszefoglalóból, hogy Papp öngólt vétett, a Vidi-védő teljesítményének az értékéből egy nem von le semmit - a szerk.

Németh: picit hátrébb szerepeltetnénk, mint játszott a Honvéd ellen, de azért, hogy ugyanúgy tudja segíteni a támadásokat is, mint Kispesten is megtette.

 

Egerszegi Tamás: Duplázott a Vasas ellen, végig kiemelkedően futballozott. Akár mesterhármast is szerezhetett volna, de biztos, hogy a két gólnak is örül a DVTK középpályása.

Elek Ákos: A Vasas ellen is betalált a DVTK középpályása. Amíg sérülés miatt le nem kellett cserélni csapata egyik legjobbja volt. Úgy tűnik, bombaformában utazhat az Európa-bajnokságra, ha nem dől ki hosszú időre.

Varga: Lendületes és veszélyes volt a becserélése után. Góllal, gólpasszal segítette a bajnokot az örökrangadón.

Torghelle: Még mindig az egyik legveszélyesebb magyar támadó. Sérülése után ott folytatja, ahol abbahagyta.

Ferenczi: Megszerezte a 100. gólját, most már nyugodtan kijelenthetjük róla, hogy ő a magyar labdarúgás biológiai csodája.

Tisza: Beállt, és eldöntötte a Loki és az Újpest párharcát. Negyed óra alatt elintézte, hogy a DVSC-nek továbbra is igen remek esélye legyen a dobogón végezni.

Legfrissebb híreink