A legrégebbi hagyományunk: a 29. forduló válogatottja

Magyarország – Három-három ferencvárosi és újpesti a legjobbak között.

Forrás:

Honlapunk hűséges és rendszeres látogatói biztosan emlékeznek még rá, hogy a kétezres évek eleje óta mindegyik NB I-es játéknap után összeállítottuk a forduló válogatottját. Most is így tettünk. Ezúttal ferencvárosi és újpesti fölény mutatkozik, mindkét csapatból három-három labdarúgó került a legjobbak közé

 

A forduló edzői: Nebojsa Vignjevics (Újpest) és Thomas Doll (FTC): Az Újpest két zakó után (Békéscsaba és Vasas), a jó formában lévő, azt ezt megelőző három meccsét megnyerő Honvédot lefocizta a pályáról, amelyben nagy szerep volt a jó taktikát felépítő szerb trénernek. Ami a Ferencváros edzőjét illeti, a Paks elleni kiütéses (5-2) sikert nem kell megmagyarázni, ráadásul tizenkettő év után vezette a Fradit az első helyre az NB I-ben, így mivel a Loki elleni vereséget követően nem, most viszont ott a helye a legjobbak között.

 

A forduló játékosa: Roland Lamah (FTC): Az utóbbi időben a valós tudása alatt teljesített, ám ezúttal a sérülések és eltiltások miatti Fradi-védelembe is nagyon jól segített be a szélről, arról már nem is beszélve, hogy előbb „gólpasszt” adott az öngólt vétő Kulcsár Dávidnak, majd saját maga is betalált, így nagyon fontos szerepet játszott a Paks elleni ferencvárosi sikerben.

 

A forduló nyilatkozata: Robert Jarni (PAFC): „Mit lehet mondani egy olyan meccs után, amikor kis túlzással egy kapura folyt a játék? Semmit nem ér az, hogy eljöttünk Diósgyőrbe, uraltuk a játékot, kis túlzással leckét adtunk labdarúgásból. De a focit nem művészi pontokra, kivitelre játsszák, hanem gólokra, és pontokban mérik. Ma tényleg sok lehetőségünk volt a gólszerzése, de a sokból csak egyet sikerült értékesíteni. Az ellenfél kihasználta a mi hibáikat és büntetett. Volt egy érdekes szituáció, a 11-es, azt szeretném visszanézni, hogy mi történt. Azért szeretnénk a játékosaimnak gratulálni, mentek, hajtottak, hogy gólt szerezzenek, sajnos nem sikerült az egyenlítés.”

 

A forduló cseréi: Varga Szabolcs (MTK) és Gyömbér Gábor (FTC): A kék-fehér csapat játékosa hosszú sérülés után tért vissza, és úgy kötött csomót az MTK második gólja előtt Vaskó Tamás lábára, mintha mi sem történt volna vele az elmúlt hetekben, hónapokban. A Ferencvárosi középpályás a félidőben érkezett a pályára, majd bombagóllal tette emlékezetessé a Fradi ünneplését.

 

A forduló debütálói: Gera Dániel és Hajdú Ádám (MTK): Győztesen meccsen szerezték meg pályafutásuk első NB I-es gólját. Ráadásul mindketten remekbe szabott találattal tették emlékezetessé a számukra mindenképpen felejthetetlen napot.

 

A forduló gólja: Christian Müller (Vasas): Eddig nem sok vizet zavart a magyar labdarúgásban. Mint írtuk, nem rajta mentek el azok a meccsek, amelyeken kikaptak az angyalföldiek, de a győzelmeket sem miatta érte el a Vasast. Most viszont úgy csapta be Király Gábort vagy 40 méterről, ahogyan őt nem nagyon szokták.

 

A forduló vesztese: Jevgenyij Pavlov (Vasas): - Beállt a 71. percben, kihagyott két helyzetet, a 93. percben az első, a 94. percben a második sárga lapját kapta meg. Erősítés lesz az angyalföldieknek, hogy legalább a következő mérkőzésen nem léphet pályára.

 

A forduló kérdése: 7595 néző, ennyien voltak a Fradi Paks elleni mérkőzésén. Sok, vagy kevés? Mindenki döntse el maga. Azonban amennyiben azt nézzük, hogy mennyien voltak a többi stadionban, vagy hogy hétköznap volt, akkor sokan, ha a Ferencváros múltját tekintjük, akkor szerda ide, szerda oda, a vénaszkenner ellen tüntető ultrák és a velük szimpatizáló drukkerekkel meg merjük kockáztatni, hogy ha nem is teljesen, de egészen biztosan közel telt ház lett volna. Mindenesetre a 2004-es bajnoki cím ünneplése nem így nézett ki, szurkolói szempontból egészen biztosan nem.

 

A forduló válogatottja:

 

Kovácsik Ádám (Videoton) – Poór Patrik (MTK), Vladan Csukics (FTC), Kecskés Tamás (Újpest) – Balogh Balázs (Újpest), Elek Ákos (DVTK), Souleymane Diarra (Újpest), Németh Márió (Haladás), Roland Lamah (FTC) – Radó András (FTC), Feczesin Róbert (Videoton)

 

Kovácsik Ádám (Videoton): Kispesten benne volt a gólokban, nem is kicsit, de Horváth Ferenc megvédte, mondván, sok pontot hozott már a Vidinek. A Loki ellen ismét hibátlanul teljesített, nélküle nem jött volna össze a fehérváriak számára annyira fontos győzelem.

 

Poór Patrik (MTK): A kék-fehérek sokoldalú játékosa hibátlanul oldotta meg feladatát, vagyis társaival együtt lenullázta az újoncot. A mérkőzést a helyszínen nézte végig Bernd Storck szövetségi kapitány, az is lehet, hogy Bese Barnabás mellett egy másik MTK-játékos is felhívta magára a német kapitány figyelmét.

 

Vladan Csukics (FTC): Lehet mondani, hogy két gólt kapott a Ferencváros, akkor meg mit keres a forduló válogatottjában a zöld-fehér csapattól egy védő, de a fővárosi gárda jolly jokere mindig ott segít, ahol tud, ezúttal a védelemben kapott helyett a 35 esztendős, egyszer már visszavonultatott szerb, aki a küzdeni tudásával, akaraterejével a mezőny fölé emelkedett. Ezúttal is.

 

Kecskés Ákos (Újpest): A fiatal védő Kálnoki-Kis Dávid helyére került be az újpesti védelem tengelyébe, és rutinosan oldotta meg a feladatát. Levette a pályáról a jó formában játszó Eppel Mártont.

 

Balogh Balázs(Újpest): Az újpesti középpálya motorja és agya. A mérkőzés elején gólpasszt adott (volna) Lencse Lászlónak, de a támadó nem tudta gólra váltani a forintos labdát, de a félidő lefújása előtt ő maga talált be, ezzel megszerezte a vezetést, ami kulcsfontosságú volt.

 

Elek Ákos (DVTK): Ismét rengeteget robotolt, győztes gólt szerzett, amikor meg már tiszta erőből nyomott a Puskás Akadémia, okos, taktikus játékkal és figyelemre méltó szervezőkészséggel segítette győzelemhez a csapatát.

 

Souleymane Diarra (Újpest): Úgy néz ki, Vignjevics megtalálta az ütközőembert. A mali középpályás egész meccsen robotolt, sok labdát szerzett, és szinte minden újpesti támadás rajta keresztül futott.

 

Németh Márió (Haladás): Ismét bebizonyította, hogy az egyik legtehetségesebb magyar futballista. Hiányposzton tud kiemelkedően futballozni, a Vasas ellen az ő gólja is kellett a sikerhez. Dinamikus, fürge, ügyes, igazi vezéregyénisége a csapatának.

 

Roland Lamah (FTC): Az utóbbi időben a valós tudása alatt teljesített, ám ezúttal a sérülések és eltiltások miatti Fradi-védelembe is nagyon jól segített be a szélről, arról már nem is beszélve, hogy előbb „gólpasszt” adott az öngólt vétő Kulcsár Dávidnak, majd saját maga is betalált, így nagyon fontos szerepet játszott a Paks elleni ferencvárosi sikerben.

 

Radó András (FTC): A Fradi támadója újra a sérülése előtti régi önmagát idézte, gyors volt és robbanékony, nem egyszer meggyűlt a baja vele a paksi játékosoknak. Többször jó helyzetbe hozta a társait, ráadásul ő szerezte a mérkőzés első gólját, ezzel megadva az alaphangot a hétgólos meccshez.

 

Feczesin Róbert (Videoton): Ismét elemében volt, ismét gólt szerzett, ezúttal azonban ez a találat három pontot ért a Vidinek. Még mindig az egyik legjobb ütemben érkezik a kapu elé a beadásokra, gyors, jól indul be és még mindig nagyon érzi a kaput.

Legfrissebb híreink