A Lazio avatja fel az NB III-as csapat stadionját

8000 férőhelyes és többfunkciós lesz.

Forrás: Market Építő Zrt./Molnár Péter

Az ütemterveknek megfelelően halad a szegedi Dorozsmai út mellett az ifjúsági centrum építése, már a belső szakipari munkák zajlanak. Nyáron avatják fel a stadiont, a tervek szerint a Szeged-Grosics Akadémia a Lazióval játszik majd barátságos mérkőzést, és Plácido Domingo is itt koncertezik augusztusban - jelezte a delmagyar.hu.
 

HBO GO 2018 - a 10 legnézettebb sorozat - pndrgn.hu

A stadion mellé műfüves edzőpályák is épülnek, a Szeged-Grosics Akadémia háromszáz utánpótlás-focistája fogja majd benépesíteni nap mint nap a pályákat. Amíg edzenek, szüleik is sportolhatnak, hiszen felnőttjátszótér is lesz a területen. – Elsődleges célunk, hogy az egyházmegye csapata itthon játszhasson és minél magasabb osztályba kerüljön, ugyanakkor segítse az utánpótlást – magyarázta Kiss-Rigó László. Hozzátette, amint a pályák alkalmasak lesznek arra, hogy a jelenleg NB III-ban szereplő focisták megkezdjék edzéseiket, akkor a tervek szerint a következő, vagyis a 2019/20-as szezonban már itt játsszák a bajnokikat. Az új stadiont egy nagyszabású nyitómeccsel avatják fel a nyáron, amikor is az olasz bajnokságban, a Serie A-ban játszó Lazio lesz a szegedi gárda ellenfele.
 
A stadion 8000 fős, többfunkciós lesz, konferenciaközpontként is szeretnék használni, akár közösségi programokra is.
 
A Szeged-Grosics Akadémia jelenleg második az NB III Közép-csoportjában, 3 ponttal lemaradva az éllovas Szentlőrinc mögött.

Legfrissebb híreink