A Kövesd játékosa összehasonlította a magyar és a szerb bajnokságot

Végigjátszotta a Kövesd hétvégi meccsét.

Forrás: mezokovesdzsory.hu

A Mezőkövesd eddig minden várakozást felülmúl az NB I-ben. Kuttor Attila együttese a harmadik helyen áll a táblázaton, a kövesdiek a Kisvárdát győzték le 1-0-ra a tavaszi idény első játéknapján. 

A meccset végigjátszotta Farkas Dániel, aki ebben az idényben 665 percet töltött a pályán az élvonalban. A jobbhátvéd 2017-ben igazolt a Kövesdhez, ezt megelőzően a szerb bajnokságban bizonyított, többek között a  Crvena zvezda és a Partizan ellen is szóhoz jutott. 

Farkassal a sporthataroknelkul.hu készített egy interjút. A beszélgetés során elmondta, a ZTE elleni meccsen elszakadt az izma, így nem a tervei szerint kezdődött az idény. Hozzátette, az őszi idény végén már olyan teljesítményt nyújtott, amivel elégedett lehet. 

Megpályázzák az európai kupaporondot

A hétvégén megkezdődött a labdarúgó NB 1 tavaszi idénye. A SportHatárokNélkül.hu az NB1-ben játszó három vajdasági születésű futballistával Farkas Dániellel, Takács Tamással és Fejős Áronnal készített interjút, amíg a téli szünetben otthon tartózkodtak. Cikkünk első részében Farkas Dánielt kérdeztük Mezőkövesdi szezonjáról és élményeiről.

Farkast is meglepte a Kövesd kiugró teljesítménye. Szerinte az eredményekben kulcsszerepe van Kuttor Attilának.

"Az, hogy Kuttor Attila vezetőedző megvalósította elképzeléseit. Lassan három éve irányítja a mezőkövesdi csapatot, minden játékos tudja, hogy mi a feladata, kialakult egy csapatjáték és jól kiegészítjük egymást a pályán. Igyekszünk megvalósítani azt a stílust, amelyet megkövetel tőlünk. Több mint ötszáz magyar bajnoki mérkőzésen szerepelt játékosként, van tapasztalata, amit átad nekünk, mi pedig figyelünk és tanulunk tőle" - fogalmazott Farkas. 

Farkas Dániel gólja a DVSC - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen

 

A futballista az interjúban összehasonlította a magyar és a szerb pontvadászatot:

"Nagyjából hasonló játékerőt képvisel a két ország bajnoksága. Magyarországon jobbak a körülmények, szebbek a stadionok. Fejlődik a labdarúgás, amit bizonyít, hogy előbb a Fehérvár, idén pedig a Ferencváros is az Európa Liga csoportkörében szerepelt. Azt azért el kell ismerni, hogy Szerbiában valamennyivel jobb játékosok vannak. Örülök, hogy Topolyán új stadion épül, remélem a TSC jól szerepel majd a szerb bajnokság folytatásában" - jelentette ki Farkas Dániel.
 

Legfrissebb híreink