A kivétel – Nagy Ádámról és Szoboszlai Dominikről nyilatkozott Marco Rossi

Miért kerültek be a keretbe?

Forrás:

Megkezdi a felkészülését a magyar válogatott az Eb-selejtezőkre. Először csütörtökön Nagyszombaton, Szlovákia vendégeként lépünk pályára, majd vasárnap fogadjuk a horvátokat.
 
Marco Rossi az M4 Sportnak adott terjedelmes interjút a nemzeti csapat előtt álló feladatokról, mely ma este 21.00-kor kezdődő Sport7 című műsorban lesz látható. Íme, két fontos részlet a beszélgetésből:
 
„Szoboszlai Dominik is meghívót kapott, miért most?
Mindig meg kell találni a megfelelő pillanatot, és az ő esetében ez most jött el. Amíg a Lieferingben játszott, az osztrák második ligában, nehéz lett volna meghívnom, de a téli szünet alatt stabil tagja lett a Red Bull Salzburgnak [csütörtökön az Európa Ligában kezdőként lépett pályára a Napoli elleni nyolcaddöntő visszavágóján – a szerk]. De igazából nem is ez a fontos, hanem a csapat a stílusa, modern focit játszanak, agresszív felfogásban, intenzív letámadással, amit én is szeretnék megvalósítani lépésről-lépésre. Ő az egyik legtehetségesebb játékos a fiatalok között és ez a megfelelő időpont, hogy itt legyen velünk.
 
Van néhány kulcsember a csapatából, akik sajnos nem kaptak mostanában túl sok játékpercet, mint például Nagy Ádám. Mi a véleménye erről?
Valóban így van. Vannak szabályaim a válogatottnál, de nálunk Olaszországban is él a mondás, hogy a kivétel erősíti a szabályt. Ebben a keretben is akad egy-két kivétel. Miért? Nos, mindenekelőtt azt kell figyelembe venni, hogy melyik poszton játszik az adott labdarúgó, és milyen alternatíváink vannak. Őszinte kell legyek, abban a pozícióban, amelyikben Nagy Ádám játszik nincs túl sok játékosom. Ha nézzük a csatárokat, vagy a szélsőket, jóval nagyobb a mozgásterem, például Sallai Roland sérült, Ugrai Roland sérült, de tudok válogatni, hogy ki van a legjobb formában. Azonban vannak posztok, amelyeknél ez jóval komplikáltabb. Folyamatosan figyeljük a játékosokat, de nem látok túl sok lehetőséget Nagy Ádám helyettesítésére. Ádám genetikailag is egy rendkívüli játékos, többet képes futni, mint bárki más a pályán és ezt mindenkinél nagyobb sebességgel teszi. És abból a szempontból is fontos nekünk, hogy ő egy olyan védekező középpályás, aki olvassa a játékot, és adott pillanatban az átmentet tudja képezni a védekezés és a támadás között. A legutóbbi meccseinken is láthattuk, hogy mennyire fontos láncszem. 4 gólt lőttünk és háromnál az ellenfél térfelén szeretünk labdát, ebből kétszer Nagy Ádámnak köszönhetően.”

Legfrissebb híreink