A Kaposvár ellen sem fékezne a remek formában lévő Loki - előzetes

A Rákóczi edzője szerint van esélyük a meglepetésre.

Forrás:

Ellentétes lelki állapotban készülnek a játékosok a DVSC-Kaposvár meccsre. Amíg a debreceniek eddig hibátlanok, addig az újonc Rákóczinak még nem jött össze a pontszerzés. A Somogy megyeiek az előző fordulóban a másik feljutó ZTE ellen egy 4-0-s vereségbe futottak bele. Disztl László szerint eléggé pechesen alakult számukra a legutóbbi találkozó. Hozzátette, nehéz megtalálni a Loki gyenge pontjait, de szerinte a hajdúságiak védelme zavarba hozható, mivel a hátsó alakzatot elsősorban fiatalok alkotják.

 

 

"Eddig három száz százalékos együttes van az első osztályban, a Videoton, a Mezőkövesd és a Debrecen. Utóbbi igaz, hogy csak három mérkőzést játszott, de remekül rajtolt és ez minden csapatnál nagyon fontos. Ez sajnos nekünk nem sikerült, így itt a lehetőség a javításra. A ZTE ellen egy szerencsétlen mérkőzést játszottunk, ahol minden az ellenfél malmára hajtotta a vizet, a kiállítás, a tizenegyes és a meg nem adott gól. A fiúk derekasan küzdöttek, száz százalékot adtak ki magukból, erre lesz szükség a Debrecen ellen is. Minden mérkőzésnek úgy kell nekivágnunk, hogy meg kell próbálnunk pontot, pontokat szerezni. Az NB I-ben minden meccs nehéz, ugyanakkor van sansz a sikerre.

 

Nehéz azt megállapítani, hogy mi a Debrecen gyengéje, hiszen három győztes meccsen vannak túl. Elöl gyorsak, jó kontrákat vezetnek, de a védelmük viszonylag fiatal, nincs még meg a rutinjuk, meg kell próbálnunk zavarba hozni őket" - nyilatkozta Disztl. 

 

 

A Loki a Mezőkövesdhez és a MOL Fehérvárhoz hasonlóan 100 százalékos mérleggel büszkélkedhet. A papírforma alapján újra a debrecenieknek áll a zászló, de Herczeg András úgy véli, óriási hibát követnének el, ha lebecsülnék a szombati vetélytársukat.

"Mi vagyunk az esélyesek, de nem szabad elszállni és lebecsülni ellenfelünket. Nem elég ígérgetni, sokat kell tennünk a három pontért. Láttam a Ferencváros elleni meccsüket, amelyen egy góllal kaptak ki, a Fehérvár ellen jól helytálltak, Mezőkövesden szoros találkozót játszottak, míg a Zalaegerszeg ellen úgy szenvedtek többgólos vereséget, hogy hamar kiállították egy játékosukat.

Az utóbbi években sajnos voltak olyan mérkőzéseink, melyen mi voltunk az esélyesek, mégsem sikerült nyernünk. Bízom benne, ezt a hibát ezúttal nem követjük el, és tovább folytatjuk jó sorozatunkat" - mondta Herczeg András.

 

A két gárda eddig 24-szer találkozott egymással a legmagasabb osztályban. A debreceniek 17-szer diadalmaskodtak, a kaposváriak kétszer örülhettek, míg öt összecsapás döntetlennel végződött.

 

Az 5. forduló szombati programja: 
19.30: Debreceni VSC–Kaposvár
19.30: Mezőkövesd–Paks
19.30: Mol Fehérvár FC–Kisvárda
19.30: Újpest–Honvéd 
19.30: Zalaegerszeg–Puskás Akadémia

Az FTC-DVTK meccs vasárnap 18 órakor kezdődik. 

Legfrissebb híreink