A Kansas Gerával egyeztet

A magyar főnök nyilatkozott.

Forrás:

Peter Vermes szerint a három honfitársunkat – Baráth Botond, Németh Krisztián, Sallói Dániel – is a soraiban tudó Kansas City idén azért játszik más szinten, mint tavaly, mert sok magyar játékosa van, és akár még újabb is érkezhet. Az MLS-ben szereplő klub edzője a DIGI Sport amerikai tudósítójának arról is beszélt, hogy a trióról Gera Zoltánnal, a magyar labdarúgó-válogatott másodedzőjével szokott egyeztetni. Németh Krisztián szerint az amerikai bajnokság közel van ahhoz, hogy felzárkózzon az európai top4 bajnokság mögé.
 
Kevés olyan klub van külföldön, amely egyszerre három magyar játékost is a keretében tudhat. A Kansas City ilyen, ráadásul a vezetőedző, Peter Vermes is magyar származású. A Sporting vasárnap Cincinnatiben a sérült Sallói Dániel nélkül, de Németh Krisztiánnal és Baráth Botonddal a soraiban ért el 1-1-es eredményt.
 
Németh Krisztián 2014-től két évig már futballozott itt, majd tavaly húzta újra magára a Kansas mezét, és állítja, sokat fejlődött a klub és a bajnokság. „A liga is sokat változott, a csapat is teljesen más focit játszik, úgyhogy ezért nekem is egy kis idő volt, amíg beleszoktam az új játékrendszerbe. De úgy érzem, ebben az évben a játékot megéreztem, a csapat is érzi a mozgásaimat, úgyhogy sikerült beilleszkedni. A liga is szép úton megy afelé, amit kitűzött maga elé célul, hogy a top4 bajnokság mögé felzárkózzon.”
 
A 26 éves Baráth Botond a Cincinnati elleni mérkőzést végigjátszotta, és úgy érzi, elégedettek vele a klubnál. „Szerintem sikerült beilleszkednem a csapatba, nem is lógok ki annyira, amennyire számíthattak rá az emberek” – mosolyodott el a Honvédtól érkezett védő. „Jól érzem magam, próbálok fejlődni, amennyit csak tudok, és próbálok jó teljesítményt nyújtani.”
 
2009 óta itt van Peter Vermes, vagy inkább Vermes Péter is, aki, ha kell, magyarul is biztatja Németh Krisztiánékat. Arról, hogy miért játszik más szinten a csapat, mint tavaly, magyarul így felelt. „Sok magyarod van.”
 
A Kansas, három magyar játékossal  a hetedik, rájátszást érő helyen áll a nyugati csoportban, és hamarosan akár bővülhet is a légió. „Most három magyar játékossal dolgozunk együtt, akik igazán jól teljesítenek. A szemünket persze mindig nyitva tartjuk, ha keresünk új játékosokat, akár az is előfordulhat, hogy jönnek még hozzánk.”
 
Az biztosan előfordul, hogy a magyar légiónak kell hazamennie. Vermes általában Gera Zoltánnal egyeztet, a játékosok pedig tettre készen várják a válogatott meghívókat. „Gerával beszéltem, röviden egyeztettünk telefonon, a csapat előtt álló feladatokról. Urbányi Pistával is beszélek, akivel dolgoztunk együtt, szóval aktív a kommunikáció.”
 
Németh Krisztián szerint a hazautazás semmi problémát nem jelent számára. „Évek alatt azért bizonyítottam, hogy haza lehet járni, rendelkezésére lehet állni a csapatnak. Nekünk egy feladatunk van, hogy jó állapotban érkezzünk meg az edzőtáborba, onnantól pedig már az edző dolga eldönteni, hogy milyen szerepet szán nekünk.”
 
Legutóbb Baráth Botond és Németh Krisztián is tagja volt a keretnek, és a védő a horvátok elleni győzelemből kiváló játékkal vette ki a részét, a csatár azonban nem kapott lehetőséget.
 
A Kansas még talpon van az amerikai Bajnokok Ligája-sorozatban is, így a csapatvezetés és a három magyar mellett a szurkolók is abban bíznak, hogy trófeával zárja az idényt az együttes. 

 

Legfrissebb híreink