A Honvéd ötödször nyerte meg a Puskás Suzuki-Kupát

Felcsút – A Puskás Akadémia negyedik döntőjét vesztette el.

Forrás: puskassuzukicup.net

A Budapest Honvéd U17-es csapata 3313 néző előtt 1-1-es rendes játékidőt követően büntetőkkel legyőzte a Puskás Akadémia csapatát és megnyerte a 9. Puskás-Suzuki Kupát a Pancho Arénában. Ezzel kialakult a végső sorrend, hatodik lett a Panathinaikos, ötödik a Hagi Akadémia, a negyedik a KRC Genk, a harmadik a Real Madrid, a második pedig a házigazda Puskás Akadémia. A szakmai stábok közös döntése alapján a torna legjobb játékosa a Hagi Akadémiából Alexandru Matan, a torna legjobb kapusa pedig a felcsúti Varga Ádám lett. A torna gólkirálya a 4 találatig jutó Puskásos Bévárdi Zsombor lett – írja a puskassuzukicup.net

 

A nagy tét ellenére bátran egymásnak estek a csapatok a döntőben. Valamivel ígéretesebben kezdett a hazai gárda, Deutsch László fejesénél hatalmasat védett közös erővel Berla Attila és a kapufa. Néhány perccel később már a Real Madrid ellen gólt szerző Pratsler Benjamin lépett ki a másik oldalon és lőtt kevéssel Varga Ádám kapuja mellé. A következő ziccer Varga Balázs előtt adódott, ám a kelleténél egyel többet igazított a labdán a Honvéd kapusával szemben. Az idő múlásával egyre több volt a hiba és a rossz döntés a kulcspillanatokban. A 32. percben ismét felhördült a közönség, Szabó Mátét rántotta le Nagy Gergő a tizenhatos közelében. A szabadrúgást Gergye lőtte éles szögből kevéssel fölé. Szünetben gólnélküli döntetlen.

 

A második játékrészt is jobban kezdte a Puskás, aktívabb volt a hazai csapat. A pihenőt követően a legnagyobb lehetőség az 59. percben Bévárdi Zsombor előtt adódott, egy szépen felépített támadás végén kevéssel tévesztett. Gyors gólváltás következett, a 64. percben Pratsler Benjamin közvetlen közelről fejjel szerzett vezetést a vendégeknek, két perccel később egy kapu előtti kavarodás végén Bévárdi volt jókor jó helyen, biztosítva ezzel magának a torna gólkirályi címét. A két találat megélénkítette a hajrára a találkozót, egyre bátrabban vállalkoztak a fiatalok, de több gól a rendes játékidőben nem esett.

 

Öt-öt büntető következett, amely a kupa sorsáról döntött. Az elsőt a Puskástól Bévárdi Zsombor a kapu közepébe rúgta, de a Honvédos Horváth Csanád sem hibázott. 1-1. A második kört Deutsch László kezdte, aki a bal alsóba lőtt, majd Stoiacovici Dávid lőtte ki a jobb felsőt. 2-2. A harmadik körben Mim Gergely érkezett, Berla jó irányba mozdult, de nem tudott védeni. A kispesti Májer Milán lába sem remegett meg. 3-3. Oroszi Dániel a negyedik kört egy kapufával kezdte, majd Pratsler Benjamin lövésébe Varga Ádám beleért, azonban a hálóban kötött ki a labda. 3-4. Az ötödik körben Varga Balázs berúgta, csapattársa, Varga Ádám viszont kiütötte Kovács Nikolasz bal alsóba tartó bombáját. Öt kör után: 4-4. Lovász Bence a hatodik körben hibázott, Banó-Szabó Bence viszont nem, így a Honvéd nyerte a 9. Puskás-Suzuki Kupát.

 

9. Puskás-Suzuki Kupa, döntő:

 

Puskás Akadémia - Budapest Honvéd 1-1 (0-0) tizenegyesekkel: 5-6

Felcsút, Pancho Aréna, 3313

Játékvezetó: Andó-Szabó Sándor

Gólszerzők.: Bévárdi (66.) ill. Pratsler B. (64.)

 

Puskás Akadémia: Varga Á. - Tarnóczi, Sziklási, Megyesi, Deutsch - Szabó M. (Oroszi, 76.), Mim, Lovász, Gergye (Timári, 65.) - Bévárdi, Varga B.

Budapest Honvéd: Berla - Erdélyi, Falusy, Nagy G., Horváth Cs. - Cseh G., Stoiacovici, Banó-Szabó, Schön (Kovács N., 68.) - Pratsler B., Kundrák (Májer, 56.)

 

 

 

9. Puskás-Suzuki Kupa végeredmény:

1. Budapest Honvéd

2. Puskás Akadémia

3. Real Madrid

4. KRC Genk

5. Hagi Akadémia

6. Panathinaikos

 

 

Különdíjak:

A torna legjobb játékosa: Alexandru Matan (Hagi Akadémia)

A torna legjobb kapusa: Varga Ádám (Puskás Akadémia)

A torna gólkirálya: Bévárdi Zsombor (Puskás Akadémia)

 

Legfrissebb híreink