A Honvéd nyerte a büntetők meccsét - videó

Az utolsó pillanatig küzdött mindkét csapat.

Forrás:

OTP Bank Liga 22. forduló
Budapest Honvéd-MTK Budapest 2-1 (1-0)
Gyirmót, v.: Bogár
gólszerzők: Holender (44., 11-esből), Ben-Hatira (58.), illetve Torghelle (51., 11-esből)
sárga lap: Kálnoki-Kis (50.), Kukoc (64.), N'Gog (74.), illetve Gengeliczki (43.), Vogyicska (54.), Torghelle (64.)
Budapest Honvéd: Gróf - Batik, Kamber, Kálnoki-Kis - Mezghrani, Gazdag, Heffler, Ben-Hatira (Nagy G., 69.), Kukoc - N'Gog (Tischler, 77.), Holender (Májer, 91.)
MTK Budapest: Kicsak - Katona, Gengeliczki, Balogh B., Deutsch (Diallo, 70.) - Vass Á., Vogyicska - Gera (Kulcsár T., 84.), Bognár I., Vass P. (Lencse, 76.) - Torghelle
 
Kissé szürke első félidő után, elképesztően izgalmas második félidőt produkált a Honvéd és az MTK a Gyirmót stadionjában. Mindkét csapat ultráinak volt miért büszkének lenni csapatukra, még ha utóbbiak szurkolói végül csalódottan nézhettek az eredményjelzőre.
 
Az első félidőben nem igazán pörögtek a csapatok, inkább csak a játékrész utolsó 10 percére pörögtek fel, melyből a Honvéd jött ki jobban. A 44. percben Holendert rántotta le Gengeliczki a büntetőterület szélénél, és a játékvezető azonnal büntetőt ítélt. A sértett pedig köszönte, és magabiztosan bevágta a hosszúba a büntetőt.

Már az első félidő hosszabbításának végénél jártunk. Amikor hasonló helyen Gerát rúgta fel a visszaérő Ben-Hatira, ami után újabb tizenegyes következhetett. Viszont a kispestieknek szerencséje volt, hiszen Bognár nem helyezte túl jól a büntetőt, így Gróf hárítani tudott.

A fordulás után egészen más arcukat mutatták a csapatok. Főleg az MTK táltosodott meg, és a félidő elején komoly nyomás alá helyezték ellenfelüket, amit nem is bírt sokáig a Honvéd, hiszen újabb büntetőt hoztak össze a piros-fehérek az 50. percben. Kálnoki-Kis buktatta Bognárt. Ekkor azonban már nem a sértett, hanem Torghelle állt a labda mögé, aki ellentmondást nem tűrően egyenlített.

Nem tartott viszont sokáig az MTK lendülete. Hét perccel az egyenlítést követően Kukoc fejelt le Ben-Hatira elé egy beadást, aki nem hibázott, így ismét megszerezte a Honvéd a vezetést.

A mérkőzés hátralévő része kiegyenlített játékot hozott. Az extra támadó felállásra váltó MTK eléggé kinyílt ahhoz, hogy a Honvédnak meglegyen a lehetősége lezárni a mérkőzést, de a kékeknek is megvoltak így a helyzeteik, ha lövésig el sem jutottak. A 82. percben Torghelle egyenlíthetett volna nehéz helyzetből, de a kapufáról kifelé pattant a labda. A 89. percben pedig Mezghrani lövése zúgott el a kapu előtt.
 
A Honvéd így nagyon fontos három ponttal lett gazdagabb, így tovább üldözhetik az élbolyt, míg az MTK maradt a 6. helyen egyenlő ponttal, mint a mögöttük levő Paks. Bár nem kell még aggódniuk a kiesés miatt, de csak hat pont választja el őket a kieső helyen álló Kisvárdától, ami egyáltalán nem megnyugtató egy ennyire kiegyenlített mezőnyben.
 
A tabella a linkre kattintva megtekinthető.

Legfrissebb híreink