A Honvéd jövője

Kiállítást hiányolt Bódog helyettesítője.

Forrás: honvedfc.hu

Szerdán 1-0-ra kikapott a Honvéd Felcsúton a Puskás Akadémia vendégeként, az első fordulóból elmaradt meccset pótolták a csapatok. Pozitív koronavírus-tesztje miatt nem lehetett ott a csapatával Bódog Tamás, a Honvéd mestere, helyette Klausz László megbízott vezetőedző értékelt a meccs után:

,,A mérkőzéstől azt kaptuk, amit vártunk. Bódog Tamás vezetőedző, velem is konzultálva nagyszerűen felkészítette a csapatot. Három-négy mérkőzés óta nagyon jól megoldjuk a védekezést, elől kell jobban fejlődnünk. Sok fiatal akadémistát játszattunk, a végjátéknál nem sikerült a helyzeteket berúgni. A játékkal meg voltam elégedve, a labdakihozatal és a labdabirtoklás is jól ment. Sajnálom, hogy a végén becsúszott a gól. Én azt gondolom, hogy a találat előtt nem volt fault, nagyon könnyen befújta a játékvezető. A játék képét még az is nagyban befolyásolhatta volna, hogy Mance a 66. percben lekönyökölte Kambert, második sárga lappal ki lehetett volna állítani. Sajnos nem így történt, ezért elveszítettük a mérkőzést."

 

Akinek nem tetszik, ne hallgassa a Puskás Akadémia edzőjét - NB1.hu

 

 

Klausz elmondta, hogy kevés helyzetet tudott kialakítani a Puskás Akadémia, azonban a pontrúgások mindig veszélyesek. Véleménye szerint a fiatalok nagyon jól helyt álltak, a rutinos játékosokkal nagyon jól kiegészítették egymást. Azonban várja vissza azokat a meghatározó játékosokat, melyek le tudják venni a terhet a védelemről.

Az nb1.hu az alábbi kérdéseket tette fel a Honvéd megbízott edzőjének:

,,Csak az egy pontért jöttetek?"

,,Nem csak az egy pontért. A vezetőedzővel is azt beszéltük, hogy éreztük a csapatban az edzéseken, hogy minden összeállt. Azt gondolom, hogy ezzel a fiatal csapattal bátor játékot mutattunk, azonban annyiszor nem értünk el a kapuig, mint szerettünk volna, de abszolút nem csak az egy pontért jöttünk."

,,14 akadémista volt a Honvéd keretében, ez-e a Honvéd jövője?"

,,Természetesen ez lehet a Honvéd jövője, de meg kell tartani az egyensúlyt a csapaton belül, mert csak 11 fiatallal nem lehet a pályára kivonulni. Ahogy nézem a generációkat és ideveszem Gazdagot, Hidit és Baráthot, akkor elképzelhető, hogy csak akadémista, bár más generációkból lesz a pályán."

,,A Budafok ellen támadóbb felfogásban kell-e majd játszanotok?"

,,Az a baj, hogy nem lehet tudni, hogy ki fog holnap edzeni a koronavírus miatt. Természetesen a vezetőedzőnek van egy játékfilozófiája, a támadójáték. Ehhez azok a játékosok is kellenek, akikkel ezt meg lehet oldani. Tudnunk kellene, hogy a hétvégén ugyanez lesz-e a keret, mint most."

A Honvéd egyébként azóta kérte a Budafokot, hogy maradjon el a két csapat egymás elleni, hétvégi bajnokija, döntés viszont a cikk megjelenésekor még nincsen.

 

Honvéd: gyönyörű lesz a Bozsik Aréna - ÚJ KÉPEK - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink