A holland élvonalból igazolt a Vidi

Hivatalos bejelentés.

Forrás: molfehervarfc.hu

Szombaton már beszámoltunk róla, hogy a Vidiben folytatja a pályafutását Samy Bourard, amit a klub most hivatalosan is bejelentett:

 

MOL Fehérvár: Hollandiából érkezhet erősítés - NB1.hu

 

 

,,Samy Bourard 1996. március 29-én született Liège-ben. A labdarúgás alapjait az RFC Liège-ben sajátította el, majd 2012-ben az Anderlecht utánpótlásába került, így többször is élőben láthatta játszani az akkor még az Anderlechtet erősítő Juhász Rolandot. A belga élvonalban 2017-ben, a Sint-Truiden játékosaként mutatkozott be. 2018-tól játszik Hollandiában, elsőként az FC Eindhoven együttesénél szerepelt, tavaly nyáron pedig Horváth Gábor korábbi holland csapatához, az ADO Den Haag-hoz igazolt. Egyik legjobb meccsét tavaly decemberben a holland bajnok - és jelenleg is listavezető - AFC Ajax ellen játszotta, melyen ugyan 4-2-re kikapott az ADO Den Haag, azonban Bourard szerezte csapata egyik gólját, emellett pedig kiosztott egy gólpasszt is.

Az FC Eindhoven színeiben 63 mérkőzésen 17 gólt szerzett, míg az ADO Den Haag játékosaként 19 meccsen 3-szor volt eredményes. Korábban a belga U17-es és U18-as válogatottban is pályára lépett a 25. születésnapját a jövő hónapban ünneplő középpályás. 

"Örömmel tölt el, hogy csatlakozhatok a MOL Fehérvár FC csapatához. Sokat beszélgettem Kovács Zoltán sportigazgatóval, eddigi tapasztalataim alapján a klubnál mindeki nagyon kedves és nyitott. Nagyon várom, hogy részt vehessek az első edzésen, szeretnék mihamarabb pályára lépni tétmérkőzésen is, célom, hogy hasznos tagja legyek a csapatnak, és minél több győzelem részese lehessek" - mondta el honlapunknak Samy Bourard.

 

Magyar Aranylabda 2020: a győztesek listája - NB1.hu

 

 

"Samy Bourard személyében egy olyan Anderlecht-nevelésű, belga utánpótlás-válogatott játékos csatlakozott hozzánk, aki technikailag nagyon képzett, kapura is veszélyes, a középpályán pedig több pozícióban is bevethető" - fogalmazott Kovács Zoltán sportigazgató.

Samy Bourardnak - aki 8-as számmal játszik majd - sok sikert kívánunk a Vidiben!"

Legfrissebb híreink