A háború újabb szelete - visszaszólt az Újpest FC a tehetség eligazolása ügyében

Kemény nyilatkozatok.

Forrás: Vasas SC

Mint ismert, hosszú ideje csatázik már egymással az Újpest FC és az UTE. Nem csak a címer miatt folyik a harc, hanem az utánpótlás miatt is, aminek egy újabb fejezetéhez érkeztünk.

AZ ÚJPEST FC HIVATALOS OLDALÁN MEGJELENT KÖZLEMÉNY:

,,Az érem másik oldala.

Tegnap megjelent egy cikk Sztojka Dominikről, akit az Újpest FC vezetése több éven keresztül figyelemmel kísért, bombázta ajánlatokkal, és elsőként tett elé profi szerződés ajánlatot.

Kezdjük egy cikkből vett idézettel:

“Idén ősszel már a harmadik évét kezdte volna el az UTE U19-ben, kinőtte ezt a korosztályt, érezte, hogy szintet kell lépnie, hogy hamar a felnőtt futball közelébe kerülhessen. Ennek ellenére Dominik nem árulta el a lila-fehéreket, megvolt benne a szándék, hogy az Újpest FC-nél folytassa, de onnan nem kapott még egy “félig” komoly ajánlatot sem, pedig ingyen leigazolhatták volna, így most a Vasasnál írt alá profi szerződést” – nyilatkozta az UTE bárkájában evező edző.

Klubunknál évek óta, minden igazolási időszakban felmerült Sztojka Dominik neve, és minden alkalmat megragadtunk, hogy leüljünk édesapjával tárgyalni, aki jelenleg Dominik menedzseri tevékenységét látja el.

Víg Péter, utánpótlásunk szakmai igazgatója és a nagycsapat másodedzője is kiemeltnek tekintette Dominik fejlődését, hiszen sok év után az első valódi újpesti nevelésű talentum kerülhetett volna fel az UTE-ból az NB1-be. Megkértük, mondjon pár szót Dominikről, és vázolja fel az érem másik oldalát.

„Kezdjük azzal, hogy miért is készül ez cikk… megmondom őszintén, hogy ebben a helyzetben, amikor egy nagyon nehéz szituációban van az Újpest, akkor egy gyereket magunk előtt tolva, ferdítéseket és valótlanságokat állítva, a nyilatkozók szájába adva, hangulatot kelteni és az emberek szimpátiáját így elérni… visszataszítónak tartom. Azért merem ezt így mondani, mert ebben az ügyben személyesen is érintve vagyok, mivel Dominik szüleivel csak én már kétszer ültem le az ügyvezetőnkkel tárgyalni. Felvázoltuk azt, hogy mi, mint Újpest FC, mit tudunk neki nyújtani a karrierjében, elétártunk egy jövőképet, hogy hogyan tud minél előbb a Szusza Ferenc Stadionban bemutatkozni, mint felnőtt, NB1-es játékos. Az való igaz, hogy a tényleges, pénzügyi ajánlattételig nem jutottunk el, mivel azt kértük a szülőktől, hogy gondolják át, tekintettel arra, hogy több ajánlata is volt Dominiknak, ezért oda vigyék a gyereket, ahol azt látják, hogy a fejlődése biztosítva van. A szülők biztosítottak minket, hogy visszajeleznek. Az első esetben azt a visszajelzést kaptuk, hogy még az UTE-nél maradnának, amit mi abszolút elfogadtunk és tiszteletbe tartottuk a döntésüket. A második esetben, amikor tárgyaltunk velük, nem jeleztek vissza, ezt is tudomásul vettük, nem itt képzelik el Dominik közeli jövőjét, fejlődését.”

Berta Csaba, klubunk ügyvezetője is világosan emlékszik a történtekre:

„Kétszer ültünk le tárgyalni Dominik szüleivel. Az Újpest FC által felkínált profi szerződés mellett egy pályaútvonalat is biztosítottunk volna neki, fejlődési szintjének megfelelően tudott volna futballozni, és azt terveztük, hogy mihamarabb a felnőtt futball felé irányítjuk. Akkor inkább külföldi lehetőségekben gondolkodtak, sajnáljuk, hogy így döntöttek.”

Egy 16 éves fiatal számára a felhozó edzések után az NBIII-as csapatunk lett volna a következő állomás, ahonnan a többi tehetséggel együtt lehetősége lett volna edzeni a nagycsapattal is, így biztosítva a mielőbbi integrációt az NBI-be. Tehát az Újpest FC profi szerződést kínált Sztojka Dominik részére. A szabályok szerint az UTE részére, mint kinevelő akadémia képzési kártalanítást kell fizetni melyet klubunk vállalt is, amennyiben a játékos klubunkat választja.

„Őszintén nem tudok elmenni amellett, hogy ilyen dolgok történhetnek. Azért is tartom tiszteletlennek és egyben unintelligensnek ezt a nyilatkozatot, ami megjelent, mert nem valós. Nem tudunk mást csinálni, mint nagyon sok sikert kívánni Dominiknak, azt kívánom, hogy az álmai valósuljanak meg.” – zárta le beszélgetésünket Víg Péter.

A nyilatkozat továbbra is azt mutatja, hogy az UTE nem kíván megoldásra törekedni az utánpótlás tekintetében, egyértemű érdeke a jelenlegi helyzet fenntartása. De tisztában vagyunk azzal is, hogy egy háború kétoldalú, és mi továbbra is a fegyverletétel és a béke oldalán állunk.

A cikkben Dominik azt nyilatkozta, be akar mutatkozni a Szuszában. Üzenjük, visszavárjuk!"

Legfrissebb híreink