A fradista maradhat az egyetlen magyar a lengyel bajnokságban

Lengyelország – Hatan is a távozás sorsára juthatnak.

Forrás: Facebook/SasGaborPhoto

Jelenleg hat futballistánk szerepel az élvonalbeli bajnokságban, könnyen lehet azonban, hogy közülük többen is távoznak a közeljövőben – jelezte a Blikk.

 

– Beszéltem Veljko Paunoviccsal, a gárda vezetőedzőjével, aki megjegyezte, örömmel látna csapatában, sőt vezérszerepet szánna nekem – mondta a Nemzeti Sportnak a csatár. – Hamarosan kiderül, mennyire vannak közel az álláspontjaink az amerikai klubbal. Ahogy pályafutásom során mindig, ezúttal is helyesen döntök majd.

 

Nikolics mellett Gyurcsó Ádám is elhagyhatja Lengyelországot. A Pogon Szczecin szélsőjét, aki az idei bajnoki kiírásban négy gólt szerzett és öt gólpasszt adott, hetek óta figyeli a görög élvonalban szereplő AEK Athén csapata. Jó esély van arra, hogy a Lech Poznan védője, Kádár Tamás is váltson, a magyar nemzeti együttes alapembere az olasz Serie A-ba szerződhet, ahol a Samp­doria és a Pescara is szívesen látná a keretében, a Wisla Kraków-ban játszó Guzmics Richárd iránt pedig Kínából érdeklődnek. A Cracoviában kispadozó Litauszki Róbert a több lehetőség reményében szintén távozna együttesétől.

 

Mervó Bence, aki a svájci Sion játékosa, kölcsönben a Slask Wroclawban futballozik, mivel keveset lép pályára, természetesen nem elégedett a helyzetével: számára akár az orosz Lokomotiv Moszkva is lehet a következő állomás.

 

– Több csapat is képben van, de jelenleg még nem tudok konkrétumot mondani, nincs megegyezés egy együttessel sem – árulta el érdeklődésünkre a csatár. – Maximálisan a Wroclawra koncentrálok, szeretnék minél több játéklehetőséget kapni.

 

A lehetséges távozó játékosok ellenére egész biztosan nem marad magyar futballista nélkül a lengyel bajnokság. A ferencvárosi Nagy Dominik (21), aki novemberben Svédország ellen (0-2) a magyar válogatottban is bemutatkozott, januártól a bajnoki címvédő Legia Warszawában folytatja pályafutását.

Legfrissebb híreink