A Fradi védője is ott lehet a Copa Américán

Budapest – Cristian Ramírez tagja a centenáriumi kontinensviadalra készülő ecuadori labdarúgó-válogatott bő, 40 fős keretének.

Forrás: fradi.hu

A Ferencváros védője, Cristian Ramírez is tagja a nyári centenáriumi Copa Américára készülő ecuadori labdarúgó-válogatott bő, 40 fős keretének.

 

A magyar bajnok Fradiból Dibusz Dénes, Pintér Ádám, Gera Zoltán, Nagy Ádám és Böde Dániel került be hazánk válogatottjának bő keretébe a 2016-os Európa-bajnokság előtt, míg Stanislav Sesták a szlovák nemzeti csapat előzetes keretében kapott helyet.

 

Lehetséges azonban, hogy még egy FTC-játékos is kontinensviadalon futballozhat a nyáron: az ecuadori balhátvéd, Cristian Ramírez is szerepel hazája előzetes, 40 fős listáján – adta hírül a fradi.hu.

 

Ramírez korábban négyszer lépett pályára Ecuador válogatottjában, ám amióta 2015 januárjában csatlakozott a Ferencvároshoz, nem kapott meghívást a nemzeti keretbe.

 

Az ecuadori válogatott a június 3-án kezdődő, centenáriumi Copa Americára készül – a végleges keretben 23 játékosnak jut hely. Ramírez posztján az egyik hely borítékolhatóan a csapatkapitánynak, Wálter Ayovínak jut, így a zöld-fehér csapat védőjének valószínűleg az egyaránt ecuadori klubban szereplő Óscar Bagüí és Mario Pineida elé kell kerülnie a rangsorban ahhoz, hogy a végleges keretbe is bekerüljön.

 

A kontinensviadal előtt Ecuador május 25-én az Egyesült Államok válogatottja ellen vív felkészülési mérkőzést, míg 31-én a Los Angeles Galaxy ellen lép pályára. A Copa Americán Ecuador Brazíliával, Haitivel és Peruval szerepel közös csoportban.

Legfrissebb híreink