A Fradi új edzője majdnem a Vasasé lett Sevcsenkóval együtt

A BVSC, a Stadler és a Csepel ellen is játszhattak volna.

Forrás:

Szerhij Sztanyiszlavovics Rebrov egész egyszerűen nem foglalkozott azzal, hogy hideg, metsző szél fújt azon a ködös, februári, nyirkos délelőttön (a sorok írója kint volt a meccsen - a szerk.). Csak arra koncentrált, hogy bizonyíthasson a Dinamo Kijev szakvezetésének is a Vasas elleni edzőmeccsen.
 
Az angyalföldiek kispadján 1995-ben Verebes József ült, akinek pár meccs után távoznia kellett, mert egész egyszerűen pontot nem szereztek később az irányításával a piros-kékek. A Dinamo elleni edzőmeccsen voltak a pár héttel később kezdődő gyengélkedés első jelei, igaz, az 5-1-es ukrán sikerrel zárult meccs után mindenki azt mondta, ez még belefért Európa egyik legerősebb csapata ellen.
 
Már akkor azzal vigasztaltuk magunkat, hogy mekkora csapattól kaptunk ki. Pedig a Dinamo nem feltétlenül az alapcsapatával állt fel azon a mérkőzésen. Ám Rebrov és Andrij Sevcsenko már akkor a legjobbak voltak a kijeviek közül. Előbbi már kettő, utóbbi egy éve bontogatta a szárnyait a Dinamóban és már a menedzserek érdeklődését is felkeltették.
 

Új edző a Fradinál - élő közvetítés a bemutatásáról - NB1.hu

Új edző a Fradinál - élő közvetítés a bemutatásáról

Utóbbiak ott voltak a Vasas, már akkor ütött-kopott lelátóján is és szorgosan jegyzeteltek. Rebrov és Sevcsenko neve első helyen szerepelt a listákon, de az ukrán klub vezetői az angyalföldi vezetőknek is felajánlották a két, akkor még csak tehetségnek számító, később világsztárrá nemesült támadót. Erről, az internet előtti” sajtó is beszámolt, hozzátéve, meccs utáni, rögtönzött megbeszélésről volt szó, kizárólag az elöljárók között.
 
Az nb1.hu Rebrov mai sajtótájékoztatója után (ugye az FTC vezetőedzője lett) felvette a kapcsolatot olyan illetékesekkel, akik vagy nagyon ráláttak az akkori, angyalföldi eseményekre vagy ott dolgoztak a Vasasnál. A sztorit most is megerősítették. Volt, aki 500 ezer, volt, aki 5 milliós vételárra emlékezett (ismételjük, 1995-ről van szó), ám az anyagi nehézségekkel küszködő klub akkor legfontosabb vezetője jelezte, nem áll módjukban szerződtetni a két tehetséget. És azt sem szabad elfelejteni: senki nem ígérhette biztosra, hogy azok lesznek, akik lettek.
 
Azt a bajnokságot egyébként Rebrov új csapata, az FTC nyerte meg 59 ponttal, 7-tel többet szerezve, mint a második Újpesti TE-Novabau. Harmadik a Debreceni VSC, negyedik a Kispest Honvéd FC lett, a Vasas Casino Vigadó SC a tízedik. A 13. Vác FC-Samsung és a 14. Parmalat FC osztályozóra kényszerült, a Nagykanizsai Olajbányász FC és az EMDSZ Soproni LC kiesett. A bajnokságban szerepelt még többek között a BVSC-Dreher, a Stadler FC és a Csepel-Kordax SC is.

Legfrissebb híreink