nb1.hu

A Fradi patinás német csapatot ütött ki – részletek

Remekelt a légiós is.

A Fradi a BL-selejtező első körében a kazah Tobol csapatával találkozik. A magyar csapat megtartotta a főpróbát a párharc előtt, Sztanyiszlav Csercseszov csapata 4-1-re verte a német Karlsruher gárdáját.

Íme az FTC összefoglalója a mérkőzésről:

"Bolgár helyett német klubbal találkoztunk utolsó ausztriai felkészülési mérkőzésünkön. Bajnok és kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk a visszalépő CSZKA Szófia helyett a korábban német bajnoki címet szerző és két DFB-kupát begyűjtő, jelenleg másodosztályú Karlsruher SC-vel mérkőzött meg. Sportigazgatónk, Hajnal Tamás volt klubja előző évben 12. lett a Bundesliga 2.-ben. Sztanyiszlav Csercseszov a második ausztriai edzőtáborunk utolsó előtti napján az alábbi kezdőcsapatot küldte ki a pályára: Dibusz – Wingo, Knoester, Kovacevic, Ciciv – Loncar, Vécsei, Laidouni – Tokmac, Boli, Traoré.

I. félidő

Mély talajú, felázott pályán csapott össze a két gárda, özönvízszerű eső zúdult Kössenre a találkozó előtt. Álomszerűen indult a találkozó. Franck Boli verekedte ki a labdát, amely Stjepan Loncarhoz került a KSC tizenhatosán bleül, bosnyák középpályásunk pedig egy lefordulás után 15 méterről a németek kapujába tekert (1-0). Az első negyedóra végéhez közeledve újabb Fradi-helyzetet láthattunk. Traoré kapott remek labdát Bolitól, ám lövését védte Weiss kapus, majd az ismétlés előtt is menteni tudott. Nem sokkal később Tokmac, majd Boli lövését is védte Weiss. Az első 15 perc tehát a mi akaratunk szerint alakult. Boli a 16. percben 17 méterről tekert jobbal, alig kerülte el a labda bal kapufát. A 20. percet átlépve két távoli lövést láthattunk: előbb Heise kapott labdát a tizenhatosunkon és kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1), majd a középkezdés után Traoré vállalkozott lövéssel 23 méterről és a labda utat talált a hálóba (2-1). A 33. percben egy távoli német lövést kellett hatástalanítania Dibusznak egy remek vetődéssel. A túl oldalon Boli csapott be remek csellel két védőt is, ám jobbal, spiccel mellé lőtt 14 méterről. A kétgólos előnyünk nem váratott sokat magára: a 37. percben Traoré passzolt középre, Loncar pedig 14 méterről tüzelt a kapuba, a labda a kapust érintve vágódott a hálóba (3-1). A gólzápor mellett egyre erősebb lett az eső is a félidő végére, amely nem könnyítette meg a csapatok dolgát. A játékrész végén Dibusz Dénes bravúros védést mutatott be, egy 12 méterről leadott lövést tolt szögletre, majd a pontrúgást követően újabb nagy hárítással jelentkezett kapusunk, az ellentámadás végén pedig Aissa Laidouni lőtte szét a felső lécet 16 méterről. Az első félidő egyértelműen a Fradié volt.

II. félidő

A második félidőre beküldte Csercseszov mester Esitit, Botkát és Auzqui-t Vécsei, Wingo és Traoré helyére, majd pár perccel később Zachariassen is beállt a duplázó Loncar helyett. A második félidő első perceiben nagy izgalmakat nem élhettünk át. Az 57. percben Civic szöglete után a berobbanó Zachariassen elől csúsztatták ki a labdát. Egy perccel később Boli került nagy helyzetbe, de túl sokáig cipelte a labdát, 8 méterre a kaputól győzött a túlerő, s szerelték. Egy óra elteltével léphetett pályára Marquinhos és Bassey a csapatunkban, Bolit és Tokmacet váltották. Ráadásul az utolsó fél órában ők már esőmentes pályán játszhattak. Bassey szinte első helyzetéből gólt is szerzett. A 67. percben a nigériai támadó remek labdát kapott a KSC tizenhatosán belül, s 13 méterről tanárian gurított jobbal a bal alsó sarokba (4-1). A gól után először lépett pályára Fradi-mezben nemrég szerződtetett dán védőnk, Rasmus Thelander. A 72. percben Civic szöglete után Kovacevic fejében maradt ott az újabb gólunk, Weiss védett nagyot. A 78. percben Esiti próbálkozott messziről, de csúnyán fölé lőtt. Az utolsó tíz percre csere cseréjeként, azaz Auzqui helyére érkezett Oleksandr Zubkov. A 82. percben, a második félidőben szinte először kellett vetődnie Dibusznak, de most sem volt szó nagy helyzetről, egy lapos, gyenge gurítást kaparintott meg. Zubkov nem bírta sokáig, egy ütközés után a 84. percben sérülten bebicegett az öltözőbe. A hajrában így az emberhátrányos helyzetet gyakorolhattuk. Majdnem bravúros góllal zárult a meccs, de Zachariassen sarkazós mozdulata után mellé gurult a labda. Több gól végül nem esett.

Csapatunk az öt ausztriai edzőmeccséből hármat megnyert: (8-0 a Carda Martjanci ellen, 3-0 a Ludogorets ellen, 4-1 a Karlsruhe ellen), egy döntetlent játszott (1-1 Shkendija) és egyszer kikapott (0-3 Sepsi OSK).

Következő találkozónk a Tobol elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-selejztező lesz, július 6-án, amelyre ma kezdődött meg a jegyértékesítés."

Férfi labdarúgás, felkészülési mérkőzés
FTC – Karlsruher SC 4-1 (3-1)
Kössen (Ausztria)

FTC: Dibusz – Wingo (Botka, 46.), Knoester (Thelander, 67.), Kovacevic (Besic, 78.), Ciciv (Pászka, 73.) – Loncar (Zachariassen, 53.), Vécsei (Esiti ,46.), Laidouni (Mercier, 67.) – Tokmac (Marquinhos, 62.), Boli (Bassey, 62.), Traoré (Auzqui, 46., Zubkov, 80.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Cserék: Bogdán, Besic, Esiti, Bassey, Zachariassen, Zubkov, Botka, Pászka, Mercier, Auzqui, Marquinhos, Thelander
Gólok: Loncar (2., 37.), Traoré (23.), Bassey (67.), ill. Heise (21.)

Kapcsolódó hírek