A Fradi megköszönheti az MTK-nak

Megszakadt a Vidi sorozata.

Forrás: molfehervarfc.hu

MTK-MOL Fehérvár 3-1 (1-0)

A Hidegkuti Stadionban szenvedte el első vereségét a Vidi az NB I mostani szezonjában. Az MTK ezzel a sikerrel immáron négy játéknap óta veretlen a bajnokságban. A kék-fehérek egy korai tizenegyessel szerezték meg a vezetést, majd a második félidőben még nagyobb fórra tettek szert. A Fejér megyeiek erejéből a hajrában csak a szépítésre futotta. Ennek az eredménynek a Fradinál is örülhetnek, hiszen ha legyőzik a zöld-fehérek vasárnap a Mezőkövesdet négy pontra nőhet az előnyük a fehérváriakkal szemben úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak, mint a Vidi. 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: SCHÖN SZABOLCS

Gyönyörű góljával módosult 2-0-ra az eredmény. Az MTK fiatal üdvöskéje ezzel a mozdulatával is bizonyította, hogy szép karriert futhat be.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A TIZENEGYES

Viszonylag korán hátrányba került a Vidi egy tizenegyes miatt. A büntető előtt Hangya talán felszabadíthatott volna, de ő Musliuhoz passzolt, aki szabálytalankodott a tizenhatoson belül.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

8. perc: Musliu szabálytalanul állította meg Palincsárt, jöhetett a tizenegyes. A labda mögé Cseke állt, az MTK játékosa a bal alsóba lőtt (1-0).

62. perc: Schönhöz Mezei passzolt, az MTK fiatal játékosa pedig 23 méterről elképesztően szép gólt szerzett, a labda a jobb felsőben kötött ki (2-0).

64. perc: Herrera a bal oldalról tette be a labdát, Miovszki pedig három méterről triplázta meg a hazaiak fórját (3-0).

87. perc: Fiola beadása után az ötösről Stopira fejjel vette be az MTK kapuját (3-1).

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A válogatott szünet után az MTK a Mezőkövesdhez utazik, míg a fehérváriak a Diósgyőr elleni összecsapáson korrigálhatnak. 

JEGYZŐKÖNYV:

MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 3-1 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1356 néző, v.:
Bogár
gólszerzők: Cseke (9., 11-esből), Schön (65.), Miovski (66.), illetve Stopira (88.)
sárga lap: Herrera (18.), Ferreira (34.), Ikenne-King (37.), Nagy Zsombor (80.), illetve Musliu (8.), Nikolov (24.), Fiola (39.), Bamgboye (70.)
MTK: Mijatovic - Ikenne-King, Ferreira, Nagy Zsombor, Herrera - Cseke, Mezei Sz. (Kata, 79.) - Prosser, Palincsár (Biben, 62.), Schön - Miovski (Lencse, 89.)
MOL Fehérvár: Rockov - Fiola, Musliu, Stopira, Hangya (Rus, 76.) - Pinto (Alef, 76.), Nikolov (Petrjak, 56.) - Nego, Houri, Bamgboye - Nikolics (Zivzivadze, 62.)

A tabella a linkre kattintva érhető el

FRISSÍTÉS: VASÁRNAP, 10.00

Botrányos Vidi - REAKCIÓK - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink