A Fradi kilence - reakció, gólok története

Albert Flórián nyomodokain az FTC légiósa. 

Forrás: fradi.hu

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Ferencváros 9-0-ra kiütötte a Hatvant a Magyar Kupa 3. fordulójában.

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője így értékelt a találkozót követően:

,,Jó teljesítményt nyújtottunk, az első 20-25 percnek nem örültem annyira, mert ekkor még nem vittünk annyi erőt a játékba, amennyit kellett volna. Az első és a második gól megszerzése után könnyebb volt. Szerettük volna kiszolgálni a szurkolóinkat. Lépésről lépésre haladunk, és próbálunk egyre jobban szerepelni."

Az osztrák szakember két játékosára, Myrto Uzunira és Gera Zalánra külön is kitért:

,,Mindkettejüknek különleges ez a nap. Örülök Gera góljának, velünk edzett a nemzetközi szünet alatt, és meggyőzött, hogy most lehetőséget adjak neki. Myrto más helyzetben van, volt néhány balszerencsés pillanata az elmúlt 2-3 hétben, kellett ez az önbizalmának, megérdemelte a remek teljesítményét."

Uzuni egyébként méltón tisztelgett az egyetlen magyar aranylabdás, Albert Flórián emléke előtt, hiszen utoljára a legendás futballista szerzett 6 gólt tétmeccsen az FTC-ben, 1960-ban a Debrecen ellen. A Ferencváros légiósa most több, mint 60 évvel később hajtotta végre ezt a bravúrt.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

34. p.: Myrto Uzuni négy méterről, középre a kapu jobb alsó sarkába lőtt kapásból. 0-1!

40. p.: Mmaee ment el könnyedén két védő mellett, majd Uzuni elé passzolt, aki 11 méterről a bal alsó sarokba passzolt. 0-2!

50. p.: Csontos balról adta középre a labdát, amit Uzuni öt méterről a bal alsó sarokba helyezett. 0-3!

59. p.: Egy hazai szögletet követően Uzuni indult meg, majd passzolt Laidounihoz, akitől vissza is kapta a Zsugát, majd 12 méterről a bal felsőbe lőtt. 0-4!

70. p.: Zubkov passzolt Gerához, aki 22 méterről a bal alsóba lőtt. 0-5!

74. p.: Gera passzolt Gavricshoz, aki 13 méterről a bal alsóba gurított. 0-6!

76. p.: Zubkovot lökték fel a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Myrto Uzuni állt oda, akinek nem remegett meg a lába és a jobb alsóba lőtt magabiztosan. 0-7!

82. p.: Uzuni csapott le egy labdára, majd a kapus kicselezése után, hat méterről a kapuba emelte. 0-8!

86. p.: Botka adott középre jobbról, amit még kiütött a kapus, de a labda Loncarhoz került, aki 17 méterről a jobb alsóba lőtt. 0-9!

MOL MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ
FC Hatvan (IV.)–Ferencváros 0–9 (0–2)

Hatvan, Hatvani Népkert Sporttelep, 2000 néző. Vezette: Takács J.
FC Hatvan: Uj (Sáfrán, 79.) – Tarnóczi (Bartha B., 71.), Bárkányi, Szabó Roland, Karácsony – Tajti B. (Dinka, a szünetben), Török N. (Ács Á., 63.), Czibolya (Füzik, 71.), Mundi Z., Fellner – Kitl K. Vezetőedző: Nahóczky Attila
FTC: Bogdán – Botka, Dvali, Könczey, Csontos D. (Zubkov, 68.) – Cabraja, Leandro, Laidouni (Loncar, 68.), Gavrics – Uzuni, R. Mmaee (Gera Zalán, 56.). Vezetőedző: Peter Stöger
Gólszerzők: Uzuni (34., 40., 50., 59., 77. – utóbbit 11-esből, 82.), Gera Zalán (70.), Gavrics (74.), Loncar (89.)

FRISSÍTÉS, 21.03:

Legfrissebb híreink