A Fradi két ellenfele is a bajnokságuk élmezőnyében van

A spanyoloknak nem sikerült a bajnoki rajt.

Forrás: MTI

A Ferencváros EL csoporttársai nem csak a nemzetközi porondon szerepelnek, hanem saját bajnokságukban is. Ebben az írásban megvizsgáljuk, hogy hogyan teljesítenek eddig, illetve kik lesznek a következő ellenfeleik.

Az Espanyol, akikkel 1-1-es döntetlent játszott csütörtökön a Fradi jelenleg a 17. helyen tanyázik a La Ligában, eddig 4 pontot gyűjtöttek. Egy ponttal van a 18., már kieső helyen álló Getafe előtt, így kijelenhetjük, hogy nem sikerült nekik a bajnoki rajt. A következő fordulóban a Real Sociedad látogat az Espanyolhoz, akik ugyan annyi pontot gyűjtöttek eddig, mint a Barcelona, számszerint hetet, ezzel a 7. helyen állnak. Az előző fordulóban a Real Sociedad hazai pályán 2-0-ra verte meg a második Atletico Madridot, így nem számíthatnak könnyű mérkőzésre.

A Parva Ligában szereplő Ludogorec veretlenül vezeti a bolgár bajnokságot. Az Európa Ligában 5-1-re múlták felül CSZKA Moszkvát, ezzel az EL csoportjukat is vezetik. Következő ellenfelük az 5. helyen álló Arda lesz, akik legutóbbi két mérkőzésüket egyaránt megnyerték és play-offot érő helyen állnak a bajnokságban. A Parava Ligában már a 10. forduló következik, így a tabella már valós képet tud mutatni a csapatok erősségéről.

A csoportban jelenleg utolsó CSZKA Moszkva a 4. helyen áll a Premjer Ligában, de csak egy ponttal van lemaradva mind a három dobogóstól. Kilenc forduló alatt eddig 19 pontot gyűjtöttek és vasárnap az első helyen álló Krasznodar csapatát fogadják hazai környezetben. A CSZKA 3 meccsen győzelmi sorozatban van a bajnokságban, míg a Krasznodar az első fordulóban vereséget szenvedett, de azóta veretlen. Érdekesség, hogy a Krasznodar is 5 gólt kapott csütörtökön az EL-ben a Baseltől, viszont nem tudtak egyet sem rúgni.

Legfrissebb híreink