A Fradi játékosa akkor is boldog lesz, ha esetleg kimarad az Eb-keretből

Leogang – Pintér Ádám: Meg akarjuk nyerni az Eb-t, de persze eközben realistának kell maradni.

Forrás: starsandfriends.hu

Pintér Ádám arról számolt be a magyar válogatott ausztriai edzőtáborban, hogy nagyon kemény munkán vannak túl, de rendkívüli módon összekovácsolódott a csapat és ez szerinte még tovább javul majd az Eb közeledtével. Szerinte fizikailag fáradtak, ami természetes a felkészülés ezen szakaszában, szellemileg viszont nincs gond.

 

"Együtt néztük a németek meccsét és elkezdtük elemezni a találkozót, illetve a soron következő ellenfelünk játékát, de a munka nagyja még hátravan" - mondta az MTI érdeklődésére a Ferencváros középpályása a németek szlovákoktól elszenvedett 3-1-es vasárnapi vereségéről.

 

Arra a kérdésre, hogy érezhető-e feszültség a kerethirdetés kapcsán, csak a saját nevében tud beszélni, de ő akkor is boldog lesz, ha esetleg kimarad, mert segítette társait, és itt mindenki a maximumot adta ki magából, azaz innentől már csak Storckon múlik a döntés. Úgy fogalmazott, mindannyian a hazáért küzdenek.

 

Pintér az Eb-vel egyelőre nem kívánt foglalkozni, mint mondta, csakis a következő meccsre koncentrálnak, azaz jelenleg a németek elleni összecsapásra. "Minél jobb eredményt szeretnénk elérni. Mindig a soron következő meccsen szeretnénk győzni és pontokat gyűjteni, azaz meg akarjuk nyerni az Eb-t, de persze eközben realistának kell maradni" - tette hozzá.

 

Az Eb-re 44 év után kijutott magyar válogatott szombaton 18 órakor a világbajnok német csapattal találkozik Gelsenkirchenben. Az Eb-n június 14-én elsőként Ausztriával csap össze Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izlanddal, végül 22-én Portugália lesz az ellenfele Lyonban.

Legfrissebb híreink