A Fradi gólparádés győzelemmel ünnepelte meg a bajnoki címet

Budapest – Hivatalosan 7594 néző előtt, hétgólos meccsen a Paks csak egy picit tudott belecsúfítani az aranyérmes estéjébe.

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában lépett először pályára bajnokként a Ferencváros, az immár 29 NB I-es elsőséggel büszkélkedhető fővárosi zöld-fehér csapat vendége a múlt héten az MTK együttesét kiütő Paks volt a Groupama Arénában.

 

A Fradi friss bajnokcsapathoz méltóan kezdte az összecsapást, már a 7. percben megszerezte a vezetést Radó András révén, így még jobb hangulatban futhatott neki a folytatásnak. A gólt követően is a fővárosi gárda irányította a mérkőzést, amelynek meg is lett az újabb eredménye. A 21. percben Hajnal Tamás nem mindennapi szabadrúgásgóllal növelte tovább az előnyét az aranyérmesnek.

 

A Paks azonban nem adta fel és még az első félidőben sikerült egy kicsit belecsúfítania a ferencvárosi ünneplésbe. A 34. percben elaludt a ritkán látható felállásban játszó hazai védelem, és Szabó János mélységi ívelése után Szakály Dénes fejese után a Paks örülhetett a szépítésnek.

 

Az első félidő utolsó percei Fradi-helyzeteket és vendég sárga lap esőt hoztak, ám újabb gólt nem, így 2-1-es állásnál vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

 

A Fradi lendülete a második félidő elején sem hagyott alább, de Radó bombája a keresztlécen csattant, majd Varga közelről oldalhálót lőtt, így a Paksnak továbbra is megmaradtak a reményei a pontszerzésre.

 

Balázs Zsolt élhetett is volna vele, de hiába lépett ki a paksi támadó ziccerben, Nalepa utolérte és épp annyit lökött rajta, hogy Dibusz odaérjen, a játékvezető pedig ne ítéljen büntetőt. Nem sokkal később már kihasználta az adódó lehetőséget az atomvárosi gárda, Hahn János fejesgólja pedig azt jelentette, hogy nagy meglepetésre kétgólos hátrányból tudott felállni Csertő Aurél csapata.

 

Azonban itt még nem volt vége a fordulatoknak. A csereként beálló Gyömbér Gábor ugyanis a 66. percben óriási bombagóllal gondoskodott róla, hogy újra előnybe kerüljön a Ferencváros. Sőt, szinte azonnal a gól után Balázs Zsolt megütötte Csukicsot, amiért azonnali piros lapot mutatott fel neki a játékvezető. Az emberelőnyt pedig újabb két találattal büntette az FTC, pontosabban először saját magát a Paks, ugyanis a menteni igyekvő Kulcsár Dávid a saját kapujába talált be a hajrában, majd Roland Lamah fejelt közelről a hálóba a legvégén, így a hazai gárda 5-2-es sikerrel ünnepelte meg hivatalosan 7594 néző előtt a 29. bajnoki címét.

 

A mérkőzés után elkezdődött az ünneplés, Thomas Doll megköszönte a szurkolóknak a biztatást. Gyömbér Gábor pedig elnézést kért, hogy tizenkét évet kellett várniuk a drukkereknek az újabb bajnoki címre.

 

Ferencváros-Paks 5-2 (2-1). A mérkőzés élő közvetítése a linkre kattintva olvasható!

Legfrissebb híreink