A Fradi fordított, de Torghelle lett a hős az Örökrangadón

Budapest – Mindkét tréner remekül cserélt, de csak egy pontot ért.

Forrás: fradi.hu

Némileg felforgatott Ferencváros fogadta a sérüléséből felépült, de még kispados Torghelle Sándor nélkül felálló MTK-t a Groupama Arénában. A bajnokság első és második helyezett csapata, ha nem is hatalmas lendületben, de élvezhető iramban kezdte el az Örökrangadót.

 

A Fradi szokásához híven próbálta kontrollálni a meccset, de a vendégek nem mindig voltak ehhez „partnerek”, sőt, komoly fejtörést okoztak a kényszerűségből Csukiccsal felálló FTC-védelemnek. Az első helyzet az FTC nevéhez fűződött, de Gera passza után az elmúlt hetekben berobbanó Nagy Dominik nem tudta értékesíteni helyzetét. Sokkal nehezebb dolga volt szűk fél óra elteltével Kanta Józsefnek, aki egy Csukics szabálytalanság miatt megítélt pontrúgást tekert be Dibusz kapujába.

 

A Doll-csapatot nem rázta fel a kapott gól, hasonló tempóban, stílusban próbált túljárni az MTK eszén, mint a Kanta-találat előtt. Az első félidőben kisebb helyzetek még adódtak itt is, ott is, de végül egygólos vendégelőnnyel vonultak a felek az öltözőbe.

 

A szünetben kettőt cserélt Thomas Doll, a váltás pedig jót tett a bajnoknak, ugyanis sokkal támadóbb felfogással esett neki ellenfelének, mint az első félidőben. A nyomás leginkább beadások és szögletek formájában nyilvánult meg, amit sokszor csak üggyel-bajjal tudtak tisztázni a vendégek. Az egyenlítő találat azonban nem egy beadásából, hanem egy villámgyors kontra végén született meg, miután a szünetben beállt Varga Roland kihagyhatatlan helyzetbe hozta Gerát. Pár perccel később pedig már vezetett a bajnok, ugyanis Varga Roland Leandro sarkazása után volt kíméletlen közelről.

 

A fordítástól némileg megszeppent az MTK, de a 73. percben beállt Torghelle Sándor a rá jellemző harcias játékával fejjel egalizált négy minutummal azután, hogy a hazai publikum füttyszóval köszöntötte a rutinos támadó pályára lépését.

 

Az MTK-gól után mindkét fel belenyugodott, hogy szombat este egy pontnál többet nem vihet haza, így némileg csendesen telt el az utolsó bő tíz perc. A találkozó második játékrésze méltó volt az Örökrangadókhoz, az első félidő inkább a felejthető kategóriába tartozott. A döntetlen pedig igazságosnak mondható, míg a sérüléséből felépült Torghelle Sándor a találkozó hőse lett.

 

Ferencvárosi TC–MTK Budapest FC 2–2 (0–1). A mérkőzés élő közvetítése a linkre kattintva olvasható!

 

Legfrissebb híreink