A Fradi csapatkapitánya Marco Rossival egyeztetett

Nem véletlen, hogy a szurkolók egyik kedvence.

Forrás: Ferencváros

Az előírások betartása mellett a Fradi-védelem erőssége, Lovrencsics Gergő a minap fogta a horgászfelszerelését, és a vízparton kapcsolódott ki. De a karantén idején ecsetet is ragadott – írta a Bors.

– A legfontosabb most az, hogy vigyázzunk egymásra. Épp ezért elővigyázatosan olyan helyre mentem horgászni, ahol senki sem tartózkodott a közelemben. Amúgy ilyen alkalmakkor öt méter a kötelező távolságtartás – mondta az FTC-kiválóság. Akadt is fogása, de lévén sporthorgász, a zsákmányát rögvest visszadobta.

– Mivel sokat ellestem édesanyám mellett a sütés-főzés tudományából, most hasznosíthatom. A bolognai spagettimet nagyon kedveli a családom, de a palacsintáim is mindig jól sikerülnek. Ha húsételt kívánnak, annak az elkészítése sem jelent megoldhatatlan feladatot számomra –tette hozzá.

Annak őszintén örül, hogy tanárként dolgozó édesanyja most odahaza van, és 56 éves, a gödöllői egyetemen karbantartó édesapja szintén valkói házukban igyekszik hasznosan eltölteni a járvány időszakát.

– Természetesen se­gít­jük őket, és édesapámmal gyakran beszélgetünk a futballról. Remélem, másfél-két hónap múlva ismét harsan a sípszó az élvonalban.

A Fradi csapatkapitányaként gyakran beszél csapattársaival, ezek a hívások arra is jók, hogy megbeszélje támadóikkal, milyen beadásokat várnak tőle, amikor a jobb szélen rendszeresen felviharzik.

­

– Rengeteget gyakorolom a középre ívelt, vagy éppen bombázott labdákat. Valamennyi csatárral egyeztetek a játékszituációkról, különösen Franck Bolival gyakorolok együtt, hiszen ő az, aki – bár nem túl magas termetű – ­vércseként csap le a labdáimra. Mostanában tudatosan készülök erre a mozzanatra, azaz labdaátvétel után már ritkán lépek további kettőt-hármat, inkább igyekszem egyetlen szűk lépés után ellőni a labdát. Néha ütközöm a védőmunkám és az említett beadások során, de sosem feltételezek szándékosságot az ellenfelek részéről, másrészt kellően megedződtem már.

 

A kényszerpihenő során odahaza kitartóan tekeri a szobabiciklijét. S bár Marco Rossi szövetségi kapitány nemrég hazautazott Olaszországba, Gergő e-mailben vele is egyeztetett a magyar válogatottal kapcsolatban.

Lovrencsics egyébként az FTC-hívők egyik legnagyobb kedvence, mert hozzáálllása nemcsak az edzéseken, hanem a mérkőzéseken is példamutató, ráadásul, nem egy alkalommal nyilatkozott meglepően őszintén vereségek után is, ami különösen jó pont a szurkolók körében.

A Fradiban eddig 107 bajnokin játszott, 4 gólt szerzett, tevékeny részese a zöld-fehérek utóbbi években bemutatott sikerszériájának, az El-ben ősszel menetelő csapatnak is az egyik a legjobbja volt.

A válogatottban is bőven lehet rá számítani, eddig 36 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, 1-szer volt eredményes.

Legfrissebb híreink