A forduló nézőszámai: újra a Fradi meccse lendített az átlagon

Sokan látták Böde visszatérését.

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

Szombaton a 17. fordulóval folytatódott a küzdelem az NB I-ben. A 2020-as esztendő első bajnokiját a Groupama Arénában rendezték, ahol a Paks vendégeskedett. A meccsnek külön pikantériát adott Böde Dániel személye, a korábbi Fradi-kedvenc immáron ellenfélként tért vissza a fővárosi zöld-fehérek otthonába. Böde nem igazán örülhetett a hétvégén, hiszen az FTC 4-0-s győzelmet aratott a Paks ellen. A nyitómeccs hozta a legnagyobb nézőszámot, a Groupama Arénába 8075 néző látogatott ki.

Érdekesnek ígérkezett a MOL Fehérvár-Honvéd összecsapás is. A hazaiak a Fradi sikere miatt győzelmi kényszerben voltak, de Pátkaiék nem tudták két vállra fektetni a kispestieket. A 0-0-s döntetlennel végződő meccset 3054 drukker látta a helyszínen. 

Nagyot lépett a Fradi az aranyérem felé - beszámoló a 17. forduló meccseiről - NB1.hu

Felébredt téli álmaiból az NB I, a 17. fordulóval elkezdődött a tavaszi idény. A Ferencváros Paks elleni sikere nyitotta a kört, majd négy találkozót rendeztek 17 órakor. Nem hibázott a Mezőkövesd, a Kisvárdát győzték le. A MOL Fehérvár és a Honvéd gól nélküli döntetlennel nyitotta az új évet, és a Kaposvár-Puskás kettős sem bírt egymással.

A DVSC remekül kapta el a tavaszi rajtot, Vitelki Zoltán alakulata az Újpestet ütötte ki 4-0-ra. A remek diadalból Szécsi Márk két góllal vette ki a részét. A Nagyerdei Stadionban 2120 szurkolót regisztráltak, de ha a Loki ilyen eredményeket produkál a következő hetekben, a nézőszám biztosan megugrik a cívisvárosban. 

A Fradi-e a legjobb csapat - reakciók a 17. forduló meccseiről - NB1.hu

 

A ZTE "hatpontos" meccset vesztett el a DVTK ellen, ez a találkozó is 2000-nél nagyobb nézőszámot hozott (2051). A 2000-es határt nem érte el a Mezőkövesd-Kisvárda és a Kaposvár-Puskás Akadémia.

A forduló nézőszámai:

Ferencvárosi TC-Paksi FC 8075 néző
MOL Fehérvár-Honvéd 3054 néző
Debreceni VSC-Újpest FC 2120 néző
ZTE-DVTK 2051 néző
Mezőkövesd-Kisvárda 1600 néző
Kaposvár-Puskás Akadémia 1053 néző

Átlagban 2992 néző látta az NB I tavaszi rajtját a helyszínen.

Megjegyzés: a nézőszámoknál az MTI tudósításaira támaszkodtunk. 

Legfrissebb híreink