A FIFA megbüntette az Újpestet, nyáron nem lesznek igazolások

Budapest – A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség két átigazolási időszakból kizárta a lila-fehéreket.

Forrás: ujpestfc.hu

Az Újpest FC hivatalos honlapján közölte, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) egy 2014-es átigazolás miatt kizárta a klubot két átigazolási időszakból. A lila-fehérek a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulnak, kérve a határozat megváltoztatását, illetve felfüggesztését.  A kérelmet a CAS elutasította, így az Újpest jelenleg nem igazolhat új játékosokat. Korábban a FIFA több klubot – köztük a Barcelonát – is hasonló szankcióval sújtott.

 

Az Újpest FC közleményét változtatás nélkül tesszük közzé.

 

 

„Tisztelt Szurkolóink!

 

Tudjuk, hogy nagy érdeklődéssel figyelik az Újpest FC életét, és ez fokozottabban igaz az átigazolási időszakokra. A jelenlegi átigazolási időszak 2016. június 9-én kezdődött és 2016. augusztus 31-ig tart. Klubunk számos minőségi igazolást tervezett és tervez jelenleg is, azonban ennek megvalósítása jelenleg problémába ütközik. A kialakult helyzet oka az, hogy a FIFA egy 2014 év eleji igazolás miatt azzal a sportfegyelmi szankcióval sújtotta klubunkat, hogy két, soron következő átigazolási időszakban klubunk nem regisztrálhat új játékosokat. A döntésről jelen átigazolási időszak kezdete előtt értesültünk, így az eltiltás a jelen és a következő, 2016/2017 téli átigazolási időszakot érinti.

 

A döntés ellen klubunk keresetet nyújtott be a Nemzetközi Sport Választottbírósághoz (CAS), kérve annak megváltoztatását, illetve felfüggesztését.

 

Az érdemi bírósági döntés még nem született meg, ez az elkövetkezendő hetekben várható. A FIFA büntetésének felfüggesztésére irányuló kérelmünket a CAS elutasította, ez az oka annak, hogy a jelen átigazolási szezonban még nem tudtunk új játékost regisztrálni.

 

Bízunk abban, hogy a CAS megváltoztatja a FIFA döntését, és megnyílik az út az új igazolások előtt.

 

Amint az érdemi döntés megszületik, haladéktalanul tájékoztatjuk erről a szurkolókat.

 

HAJRÁ, LILÁK!”

 

18.15: Frissítés

 

Az Újpest FC két átigazolási időszakból való kizárása felvet egy kérdést: Mi van Kabát Péterrel?

 

A lila-fehérek kerete eddig sem bővelkedett támadókban. Lencse László maradására már nincs esély, míg Mihajlo Perovics sérüléssel küszködik. Ott van még a télen szerződtetett Lázok János – aki sérülten érkezett – és még egy percet sem játszott a lila-fehéreknél, míg Nemanja Adrics, aki inkább szélről indul, nem kifejezett befejező csatár.

 

Akárhogy is nézzük, az Újpestnek jelen pillanatban egy bevethető középcsatára van, a macedón Viktor Angelov, aki eddig 13 mérkőzésen lépett pályára, de gólt nem szerezett lila-fehér színekben.

 

Viszont ott van a szurkolók kedvence, Kabát Péter, aki júniusban jelentette be visszavonulását, azóta a klub koordinátora lett, azonban továbbra is jó fizikai állapotban van, így ha a lila-fehérek nem igazolnak, akkor könnyen házon belül kereshetnek megoldást a csatárproblémára.

 

Kabát Pétert egyelőre nem sikerült elérnünk, de kíváncsiak lennénk az ő álláspontjára is a felvetésben. 

 

A kérdés csak az, hogy a júniusban visszavonuló támadó új játékosnak számítana-e, akit újra regisztrálni kéne?

Legfrissebb híreink