A Ferencváros parádés hangulatban, Gera fejessel nyerte meg a Magyar Kupát

Budapest – A szurkolók kitettek magukért, de a futballra azért lehetett panasz.

Forrás: Farkas Zsolt

Szombat este a futball-láz uralkodott Budapesten. Az Európa-bajnokság előtt olyan hangulatú mérkőzést rendeztek a Groupama Arénában, amire minden héten vágyna az ember.

 

Ahogy az nb1.hu elsőként jelezte semmilyen balhé, vagy szurkolói rendbontás nem történt, és a többi médium sem tudott hasonló eseményről beszámolni, így a szurkolásé és a focié volt a főszerep.

 

 

A találkozó előtt egy órával a lila-fehér szurkolók már hangpróbát tartottak a stadionban. A fradisták kicsivel később érkeztek, de ők nagyobb létszámban alapoztak az utcán. A zöld-fehér hívek lassan indultak be, azonban a futballisták rögtön bekezdtek. Különösen Roland Lamah volt aktív az első negyedórában, aki szinte minden párharcot megnyert a balszélen, arról már nem tehetett, hogy a veszélyes beadásaiból egy gól sem született.

 

 

Negyed óra elteltével Pintér Ádám is feliratkozott a próbálkozók listájára, a Fradi középpályása 23 méterről lőtt bődületesen nagy kapufát. A 21. percben az Újpest középpályása, Enis Bardhi is megmutatta, hogy remek a lövőtechnikája, 30 méterről pörkölt egyet Dibusz Dénesnek, de az élesen csapódó labda pár centivel elkerülte a bal felső sarkot.

 

A 22. percben Balajcza Szabolcs védte reflexmozdulattal Pintér Ádám közeli fejesét, majd nem sokkal később Varga Roland kemény szabadrúgása kerülte el a bal felső sarkot. A félidő második felére, mintha elfogyott volna a Fradi puskapora, vagy csak az Újpest találta meg az ellenszert a zöld-fehérek semlegesítésére. A lényeg, hogy komoly helyzet már nem alakult ki.

 

 

A második félidőre Thomas Doll a megsérült Michal Nalepa helyére Radó Andrást küldte a pályára. ezzel hódolva a támadófocinak. A fordulás után a játék helyett inkább a lelátóra szegeződtek a tekintetek, ugyanis az újpesti fanatikusok pirotechnikai bemutatót tartottak, aminek a semleges szurkolók biztosan örültek (az MLSZ illetékesei már kevésbé). A folytatásban az Újpest dominált, de a lila-fehérek főleg Balogh Balázs pontrúgásaiból veszélyeztettek, végigvezetett támadás nem nagyon volt egyik oldalon sem.

 

 

Az első futballra emlékeztető megoldás a 67. percben történt, amikor Böde Dániel adott remek labdát Hajnal Tamásnak, aki egy bokacsel után szembekerült a kapuval, azonban mielőtt lőhetett volna, Litauszki Róbert becsúszva szerelte. Az utolsó negyedóra közeledtével érezhető volt, hogy mindkét edző rámegy a biztonságra, elsőként Nebojsa Vignjevics lépett, aki védekező felfogású Souleymane Diarrát hozta be a balszélső Nemanja Andrics helyére.

 

 

Bő tíz perccel a vége előtt megszerezte a vezetést a Ferencváros. Egy remek forgatás után Radó András tálalt remek labdát Varga Rolandnak, aki 13 méterről lőtt, azonban Mohl Dávid becsúszva szögletre tisztázott. Hajnal Tamás sarokrúgását a csereként beálló csapatkapitány, Gyömbér Gábor fejelte vissza a kapu előterébe, majd az érkező Gera Zoltán közelről a hálóba bólintott (0-1).

 

A gól után a lila-fehér tábor Kabát Pétert követelte a pályára, aminek Nebojsa Vignjevics eleget is tett, öt perccel a lefújás előtt lehetőséget adott a veterán támadónak, hogy utolsó újpesti meccsén megpróbáljon csodát tenni. Azonban erre az Újpestnek nem volt esélye, mert a Ferencváros taktikusan futballozott az utolsó percekben, szinte végig magánál tartva a labdát. A FTC teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, az Újpest talán vállalhatott volna több kockázatot, mint a bajnoki mérkőzéseken.

 

 

Újpest-Ferencváros 0-1 (0-0). A mérkőzés online közvetítése a linkre kattintva olvasható

 

 

Legfrissebb híreink