A felturbózott Újpest ellen próbál kijönni a gödörből a Honvéd - előzetes

Eseménydúsan teltek a napok mindkét klubnál.

Forrás:

A Honvéd bajnoki rajtja pocsékul sikerült, a kispestiek eddig még nem tudtak pontot szerezni. Szombat este az Újpest ellen törhetik meg rossz sorozatukat Giusepe Sannino játékosai. Apropó Sannino! A gyenge start miatt állítólag erősen inog a kispad az olasz szakember alatt. Valószínűleg egy újabb buktát már nem nézne el neki a vezetőség.

A szakember egyébként elmondta, mindenki tisztában van vele, hogy a Honvédnál mit jelent egy Újpest elleni összecsapás.

"Nagyon akarjuk a győzelmet, a klubért, a szurkolókért, és a játékosokért, megérdemelnék a srácok a sikert, megérdemelnék, hogy boldogok legyenek, mivel rengeteget dolgoznak az edzéseken, s küzdenek azért, hogy sikeres legyen az együttes.

A szombati összecsapás egy derbi, tisztában vagyunk a mérkőzés súlyával, de készen állunk a harcra. A Debrecen ellen jól játszottunk, de nem érdekel a jó játék, kizárólag az számít, hogy megnyerjük a meccset" - fogalmazott Sannino. 

 

A kispestiek a napokban igazolták le Naser Alijit és Tomás Tujvelt, mindkét játékos papírjai rendben vannak, így rájuk is számíthat a szakmai stáb.

Az Újpestnél sem unatkozhattak a drukkerek az utóbbi időben, hiszen a klub sorra jelentette be az új labdarúgókat. A lila-fehérek többek között Szakály Péterrel és Feczesin Róberttel is dűlőre jutottak. A lila-fehérek négy meccsen négy ponttal gazdagodtak, ehhez szeretnének újabb három egységet adni.

Nebojsa Vignjevics a sajtótájékoztatón főleg Lanzafame fontosságáról beszélt.

"Mindig nehéz a Honvéd ellen, sok tapasztalt játékossal rendelkeznek, mint például Kamber vagy Lanzafame. Néhány bedobási helyzetnél, szögleteknél és szabadrúgásoknál a legveszélyesebbek, ezekre a szituációkra oda kell majd figyelnünk. Most már Lanzafaméra is fókuszálnunk kell, aki rendkívül veszélyes a tizenhatoson belül. Megpróbáljuk a saját stílusunkat játszani, nyomást helyezni az ellenfélre és remélem, gólokat szerzünk, ami elengedhetetlen lesz a mérkőzésen.

Számunkra a legfontosabb a három pont megszerzése ebben a pillanatban, utána a kéthetes válogatott szünetben remélhetőleg már lesznek új labdarúgók, akik velünk dolgoznak majd. Bízom benne, hogy a Honvéd ellen egy új, energiákkal teli Újpest lép majd pályára, ami sokkal stabilabb lesz" - nyilatkozta Vignjevics.


Az 5. forduló szombati programja: 
19.30: Debreceni VSC–Kaposvár
19.30: Mezőkövesd–Paks
19.30: Mol Fehérvár FC–Kisvárda
19.30: Újpest–Honvéd 
19.30: Zalaegerszeg–Puskás Akadémia

Az FTC-DVTK meccs vasárnap 18 órakor kezdődik. 

Legfrissebb híreink