A fehérvári búcsúról és az ajánlatairól is beszélt Nikolics

Sok kérője volt a rutinos játékosnak.

Forrás: Pendikspor/Facebook

Csütörtökön eldőlt, hogy Nikolics Nemanja a török másodosztályba feljutott Pendikspor együttesében folytatja a pályafutását:

A rutinos futballista a Nemzeti Sportnak adott egy terjedelmes interjút, amiben elárulta, több ajánlatot is kapott az előző hetekben:

"– A hírek szerint a spanyol Málaga volt az egyik legkomolyabb érdeklődő.

– Való igaz, tárgyaltunk, közel álltunk a megegyezéshez, de végül mást igazoltak le a vezetők. Ez benne van a futballban, nincs is ezzel gond.

A szülővárosától, Zentától alig negyven kilométerre fekvő Topolyáról is lehetett hallani.

– Igen, beszéltem a TSC tulajdonosával, Zsemberi Jánossal is. Vonzott az a lehetőség is, egyfelől remek klubhoz kerültem volna, másfelől közel lettem volna a Székesfehérváron maradó családomhoz. Az élet azonban másként hozta, ugyanakkor ezúton is szeretném megköszönni Zsemberi Jánosnak, hogy bízott bennem. Az első perctől fogva korrekt és őszinte volt velem, ahogyan én is vele.

Honnan hívták még?

– Volt érdeklődés Ciprusról, Lengyelországból, sőt még Ausztráliából is, de ezekről már felesleges beszélni, mert Törökországba szerződtem. Nem titok, három héttel ezelőtt megkeresett egy másik török csapat is, amely kiesett az első osztályból, ám azonnal szeretne visszajutni. Eleinte úgy tűnt, a vezetők mindent elkövetnek annak érdekében, hogy szerződtessenek, aztán a nagy lelkesedést nagy csend követte, amit nem tudtam mire vélni. Időközben a menedzserem, Filipovics Vladan hétfőn Isztambulba utazott Ugrai Rolanddal, hogy nyélbe üssék a megállapodást a Pendiksporral. Kedden már azzal keresett, hogy az elnök engem is nagyon szeretne a csapatában látni. Hirtelen azt sem tudtam, milyen együttesről van szó. Mindenesetre amit Filipovics Vladan mesélt, azzal felkeltette az érdeklődésemet, így szerdán repülőre ültem. Saját szememmel győződtem meg arról, hogy amit a telefonban hallottam, igaz. Noha a másodosztály egyik újoncáról van szó, tervekből nincs hiány, az elnök szerfelett ambiciózus. Kiderült, hogy több játékos érkezett a Süper Ligből és öt-hat olyan játékos is a keret tagja lett, aki nyert már bajnokságot a második vonalban. Egyeztettem az edzővel is, aki bevallottan a támadófutball híve, ami nekem nyilván sokat számít. Nem szoktam gyors döntéseket hozni, eddigi karrierem során minden lépést alaposan megfontoltam, most azonban majdhogynem egyik percről a másikra kellett határoznom. Már úgy voltam vele, nem akarok tovább várni, nem akarok az ötödik, hatodik fordulóban bekapcsolódni valamelyik bajnokságba, úgyhogy belevágtam."

Nikolics legutóbbi állomáshelye a MOL Fehérvár csapata volt. A fehérváriak június elején jelentették be, hogy Nikolics nem marad a Vidinél.

"Két hónap eltelt azóta, hogy kiderült, nem számolnak velem. Az első napok iszonyatosak voltak, ám ahogy telt az idő, úgy lett egyre jobb a hangulatom. Egyszer minden korszak lezárul, az enyém hét év után ért véget. Ebben a hét évben csodás sikereket értem el a csapattal. Voltak gyönyörű pillanatok, és voltak kudarcok is, ám azokból is igyekeztem tanulni. Rettentő büszke vagyok arra, hogy viselhettem a Vidi mezét! S persze arra is, hogy a klub gólrekordere lettem. Amikor két és fél éve hazajöttem Amerikából, úgy terveztem, Fehérvárról vonulok vissza, és a szemem előtt lebegett az is, hogy megdöntsem az élő legenda, Szabó József gólcsúcsát. Az egyik vágyam teljesült, a másik nem..." - mondta a rutinos futballista.

Nikolics az NB I-ben 273 mérkőzésen 147 gólt termelt, a magyar válogatottban pedig 43 összecsapáson 8-szor köszönt be. 

Legfrissebb híreink