A fájó El-kiesést is jellemezte a fehérvári edző a bajnoki rajt után

A feljutó "új" edzője is elmondta a véleményét.

Forrás:

A MOL Fehérvár csapatának csupán néhány napja volt arra, hogy feldolgozza a fájdalmas búcsút az Európa-ligától. Marko Nikolics legénysége az előző szezonban a csoportkörig menetelt az El-ben, de idén a selejtező második fordulója jelentette a végállomást. A Vaduz elleni váratlan fiaskó után a Kaposvár ellen próbáltak javítani a Fejér megyeiek. A korrigálás össze is jött, mivel a fehérváriak 4-2-re győzték le az újonc Kaposvárt. A meccsen hazai részről Hodzic és Futács is duplázni tudott, a kaposvári csapatban pedig Ádám Martin talált be kétszer.

 

 

Marko Nikolics elmondta, a csütörtöki kiesés után padlóra kerültek a játékosai. A Kaposvár elleni meccsen több helyzetet is elhibázott a MOL Fehérvárt, amit fel is hozott a sajtótájékoztatón a szakember. Emellett arra is rávilágított, hogy könnyű gólokat kaptak.

"Gratulálok a csapatnak a győzelemhez.

A padlón voltunk pár napja, de akárcsak az életben, a sportban sem lehet a padlón maradni, hanem fel kell állni onnan. Tavaly és tavalyelőtt is mi álltunk a legtovább versenyben Európában, idén sajnos ez máshogy alakult, így a hazai küzdelmekre kell koncentrálnunk.

 

A Kaposvár ellen jó mentalitással, jó játékot mutattunk be, ezzel elégedett vagyok. Fontos volt, hogy három ponttal kezdjük a bajnokságot. A gólokon kívül még rengeteg nagy helyzet kimaradt, ebben fejlődnünk kell, mert lesznek olyan találkozót, amelyeken egy gól dönthet. Az kevésbé örömteli, hogy gyakorlatilag kétszer volt a tizenhatosunkon belül ellenfelünk és mindkétszer gólt kaptunk, ilyen könnyű gólokat nem engedhetünk meg magunknak senki ellen. Köszönöm a szurkolóknak, hogy a csapat mellett álltak ma este is" - fogalmazott Nikolics.

 

 

 

A Kaposvárnál Disztl László vett részt a sajtótájékoztatón, mivel Waltner Róbert még nem rendelkezik a megfelelő képesítéssel, így papíron Disztl a Somogy megyeiek trénere. Disztl úgy véli, sokszor eladták a labdát, ezen változtatniuk kell a folytatásban. Hozzátette, néhány fordulónak el kell telnie, hogy felvegyék az NB I ritmusát. 

"Gratulálok a Vidinek a győzelemhez, nehéz hét után tudták a szezon első bajnokiját megnyerni. Ugyanakkor a saját csapatomnak is gratulálok, mert helyt álltunk, felvettük a versenyt a hazaiakkal.

Az NB I más mint az NB II, ezt ma megtapasztalhattuk, de úgy érzem, a meccs nagy részében kiegyenlített játék volt a pályán. Ha az első félidőben védekezésben agresszívebbek vagyunk, elkerülhettük volna a gólokat, de közben mi is szereztünk két találatot, ami mutatta a csapat erejét.

 

A Vidi egy gyors csapat, ezt megmutatták ezúttal is, főleg a kontráik voltak veszélyesek. Nem szabad ilyen sok labdát veszítenünk, ebben mindenképp fejlődnünk kell. Két-három mérkőzésnek azért el kell telnie, hogy felvegyük az első osztály ritmusát, de még egyszer mondom, jól játszottunk, amiért - a vereség ellenére is - jár a gratuláció a fiúknak" - nyilatkozta Disztl László. 

Legfrissebb híreink