A DVTK volt edzője szerint nem csak játékosok vannak túlfizetve

Bódog Tamás ezúttal sem fogta vissza magát.

Forrás:

Bódog Tamás sosem volt az a szakember, aki ne mondta volna el a véleményét. Őszinteségéért mindig is imádták a szurkolók és most sem fogta vissza magát, amikor a Magyar Nemzetnek adott részletes interjút.
 
A beszélgetés elejében pályafutása korábbi szakaszáról volt szó, majd elérkezett a pillanat és a miskolci időszakára terelődött a szó. Innentől kezdve jöjjön a kérdezz-felelek:
 
„Hogy tekint a Miskolcon eltöltött egy évre? Sikerként vagy kudarcként?
Sokkal inkább az előbbi. 2017 tavaszán kieső helyen vettem át a csapatot, a többség már elkönyvelte a DVTK ­kiesését, én azonban biztos voltam benne, hogy tudok segíteni. Tavasszal a harmadik legtöbb pontot szereztük, és simán benn is maradtunk.
 
Miért maradt el a jó folytatás?
Az ősz még jól alakult, ám tavasszal volt egy hónap, amely valóban rosszul sült el. Úgy éreztem, a vezetők sem tudták pontosan, hogy mit akarnak. Persze szerették volna, ha minél jobban szerepelünk, ugyanakkor az is elvárás volt, hogy az úgynevezett fiatalszabályból minél több bevételre tegyünk szert. Ezzel én is egyetértettem, csak éppen az a szabály is valahol az egészséges konkurencia kialakulását hátráltatta. A fiatalok nem feltétlenül voltak azon a szinten, hogy az NB I-ben szerepeljenek, s ha valaki megmondta nekik a véleményét, akkor hajlamosak voltak megsértődni. A magyar játékosok kissé vattába vannak csomagolva. Ám a legfőbb gondot mégis a hazai pálya hiánya jelentette. Azért mentem Diósgyőrbe, mert tudtam, hogy ott a szurkolók nagyon szeretik a futballt. A sors iróniája, hogy azon a héten avatták fel a stadiont, amikor engem kirúgtak. Összességében ma már mégis sokkal inkább a szépre emlékezem.
 
Az imént arra utalt, hogy túl voltak értékelve a játékosai. Ez általános a magyar futballban?
Nemcsak a játékosok, mondhatom, én is túl voltam fizetve. Az állam támogatásával néhány év alatt rendkívüli mértékben javultak a feltételek a magyar labdarúgásban. Nincs is ezzel baj, de szükség van az eredményekre. A 2016-os Európa-bajnokság, a Vidi szereplése az Európa-ligában biztató jel, ezeket a sikereket kell általánosítani. Én azt látom gondnak, hogy a fiatalok nem eléggé motiváltak. Mégpedig azért, mert nem hajtja őket a vágy, hogy külföldre igazoljanak, hiszen otthon is nagyon jól keresnek.
 
Feczkó Tamás menesztésekor hírbe hozták az MTK-val. Szeretne még Magyarországon dolgozni?
Igyekszem a magyar futballról is tájékozódni. Éppen itthon jártam, s kinn voltam az MTK–Fradi meccsen. Ez indíthatta be egyesek fantáziáját. Tárgyaltam már magyar csapatokkal is az elmúlt egy évben, de az MTK-val történetesen nem. Örömmel dolgoznék Magyarországon, de persze nincs kizárva, hogy végül Németországban találok csapatot. Remélem, már ezen a nyáron."

Legfrissebb híreink