A DVTK három kulcsjátékosát is elveszítheti a nyáron

Miskolc - Benczés Miklós a Sevillával való lehetséges együttműködést is megszellőztette.

Forrás: boon.hu

Az OTP Bank Liga áprilisban végét ért, de a klubok sportigazgatói most lendülnek csak bele a munkában. A DVTK-nál dolgozó Benczés Miklós a boon.hu-nak nyilatkozott arról, hogy miért volt egy hónapon belül kétszer is Spanyolországban, és kitért a miskolci klub lejáró szerződésű játékosainak ügyére is.

 

„A Sevilla vendégei voltunk, és ezt a látogatást utólag is nagyon hasznosnak ítéltük meg, az ott járt delegáció másik két tagjával, Szabó Tamás ügyvezetővel és Sütő Szilárd utánpótlás szakmai igazgatóval együtt. Az, hogy miért voltunk ott, nem titok. Szeretnénk egy külföldi klubbal partneri, együttműködési megállapodást létrehozni, elsősorban sportszakmai elemekre épülve. Ugyanis az akadémiaépület átadásával, a pályafejlesztésekkel megteremtődött a jó szakmai munka infrastrukturális háttere, de ezzel még nem jár feltétlenül együtt a szakmai minőség javulása. Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy a fejlődéshez szükséges know-how egy részét importáljuk, integráljuk a megújult környezetünkbe” - mondta Benczés Miklós, majd kitért arra, hogy miért lenne előnyös a Sevillával való együttműködés.

 

„Vannak érvek, amelyek mellettük szólnak. Például a Sevillának a klubszínei megegyeznek a miénkkel, és ha egy DVTK-szurkoló bárhol járva a világban a piros-fehér színkombinációba botlik, jó esély van az emocionális kapcsolat kialakulására. De persze nem lehet ez az elődleges szempont. Az már sokkal inkább, hogy a Sevilla egy eredményes klub, hazájában ugyan nem a leggazdagabbak közé tartozik, de ennek ellenére képes volt kiváló szakmai eredmények elérésére. És nem mellékesen a Sevillához van egy kapocs, a DVTK korábbi játékosa, Francisco Gallardo – aki a spanyol városban nagy tiszteletnek örvend – és jelenleg az ottani klub U15-ös csapatának edzője.”

 

A lejáró szerződésű játékosok közül néhányan még gondolkoznak. Viszont az elmúlt évek tapasztalatai alapján, aki még ilyenkor is vacillál, az a legritkábban szokott a maradás mellett dönteni. És ez alapján Barczi, Egerszegi és Koman aligha lesz tagja a DVTK 2016/17 évi keretének…

 

„Minden játékosnak, akinek lejáró szerződése van, úgy gondolom, korrekt ajánlatot tettünk. Nem a klubon múlik, hogy nem tudtunk eddig megegyezni. A játékosok kivárnak, valahol érthető, hogy ezt teszik, de ettől függetlenül mi nem tehetünk mást, mint hogy próbálunk mindenkit a saját értékén kezelni.”

Legfrissebb híreink