A DVTK edzője Pintér Puskás Akadémiájával hangol

Közvetlen élményekkel jön az első borsodi felvonás.

Forrás: dvtk.eu

Egy mérkőzéssel indul a Magyar Kupa nyolcaddöntője: kedden a Mezőkövesd a DVTK-t fogadja.

A két csapat pénteken is meccsel majd egymással, akkor a bajnokságban, így egyre inkább kiismerhetik egymást: januárban, a téli felkészülés alatt egészen emlékezetes csatát vívtak, akkor hiába vezetett sokáig a Kövesd, a DVTK nagyot fordított és 3-2-re győzött.

Tagadja a Diósgyőr edzője, hogy bűvész lenne - NB1.hu

 

Ezúttal is nüanszok dönthetnek a borsodi rangadón - erről is nyilatkozott felvezetőjébe a két vezetőedző.

Pintér Attila (Mezőkövesd): "A Diósgyőr elleni kupamérkőzés előtt másfél nap pihenőt kaptak a játékosok, szükségük volt egy kis pihenésre és felfrissülésre, kedden pedig megpróbálunk mindent elkövetni azért, hogy jó teljesítményt nyújtva eredményesen szerepeljünk majd hazai környezetben. Amikor pályára lépünk mindent elkövetünk a győzelem megszerzésének érdekében, így lesz ez a kupameccsen is. Kedden két első osztályú csapat fog találkozni egymással, éppen ezért kiegyenlített küzdelemre számítok. A Diósgyőr is ugyanolyan sorozatban van, mint amilyenbe mi vagyunk, megpróbálunk minél jobban alkalmazkodni a körülményekhez és igyekszünk begyűjteni a győzelmet a DVTK ellen. Ellenfelünk egyébként egyértelműen harcosabb, ütőképesebb mint ősszel volt, ezt jól mutatja, hogy a listavezető Ferencváros és a MOL Fehérvár otthonából is elhozta a három pontot, nem lesz könnyű dolgunk ellenük."

Zoran Zekic (DVTK): "Minden kupasorozat sajátossága, hogy fölösleges előre tervezni, mert aki nem készül fel a soros ellenfél ellen, az hiába álmodozik a döntőről. Ez még inkább igaz a Magyar Kupa idei kiírására, ahol egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Először Mezőkövesden kell továbbjutni ahhoz, hogy a folytatásról beszélni tudjunk. Van közvetlen élményem ellenfelünkről, a második téli felkészülési mérkőzésen a Mezőkövesdet fogadtuk, és az első félidőben leléptek minket, hiszen előrébb jártak a csapatépítésben. Kedden és pénteken megmutathatjuk, utolértük őket, de ehhez maximális koncentrációra van szükség. Még az NK Osijek edzőjeként többször meccseltem a Pintér Attila által irányított Puskás Akadémia FC ellen. Akkor nagy hangsúlyt fektettek a védekezésre, rendkívül szervezettek voltak, és az agresszív játéktól sem riadtak vissza, most is hasonlóra számítok. Ők is jól erősítettek a télen, rendkívül bő kerettel rendelkeznek, tudnak kikből válogatni, ha rotálni szeretnék a kezdőcsapatot."
 

A találkozó 17 óra 30 perckor kezdődik.

Legfrissebb híreink