A DVTK az első

Hivatalos bejelentés.

Forrás:

Kiemelt vidéki nagy egyesület lett a Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre, a DVTK a vidéki sportklubok között elsőként kapta meg ezt a titulust - jelentette be Sántha Gergely, a klub elnöke miskolci sajtótájékoztatóján csütörtökön.
    
A sportvezető úgy fogalmazott: ezzel a döntéssel a DVTK régi vágya teljesült.
    
Mint mondta: a számos sportágat - labdarúgás, kosárlabda, sakk, jégkorong, asztalitenisz, röplabda, e-sport, kézilabda, short track, judo, muaythai, műkorcsolya, triatlon, kerékpár, darts, atlétika, kajak-kenu - magába foglaló DVTK több mint 2600 sportolója jelentheti ki, hogy kiemelt nagy egyesülethez tartozik.
    
A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) már régóta javasolt és kezdeményezett egy, a fővárosi kiemelt sportegyesületek mintájára kialakított programot, ami a vidéki nagy sportszervezeteket veszi célba. A SOSZ koncepciója az volt, hogy a fővároson kívül vidéken is működnek olyan sportszervezetek, amelyek sportszakmai munkájuk, méretük, tradíciójuk és eredményességük alapján a fővárosi kiemelt sportegyesületek (MTK Budapest, BVSC-Zugló, FTC, UTE, Vasas SC, BHSE) mintájára kiemelt támogatásban részesülhetnek.
    
A Magyar Közlöny tavaly év végén tette közzé, hogy tíz vidéki sportszervezet sportszakmai többletfeladatainak ellátásához kapott támogatást. A Diósgyőri VTK, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft., a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club és a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club egyenként 220 millió forintot, másik öt sportszervezet. a Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesület, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft.. a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, a Dunaferr Sportegyesület és a Tatabányai Sport Club pedig 180 millió forint támogatást nyert el.
    
Ezen kívül a DVTK további 330 millió forintot nyert el az észak-magyarországi labdarúgás utánpótlás képzési hálózatának működtetésére.
 

Legfrissebb híreink