A DVSC a mérkőzést, a Fradi a bajnokságot nyerte meg - VIDEÓ

Debrecen – Takács Tamás duplázott, a Loki legyőzte a Ferencvárost.

Forrás: Farkas Zsolt/NB1.hu

Jó iramban kezdődött a találkozó, amit az első negyedórában a Ferencváros irányított. A zöld-fehérek főleg a széleken próbálkoztak, de a Loki kapusa, Verpecz István uralta a légteret. Az első igazán komoly helyzet a 19. percben adódott, amikor Radó András cselezett befelé, majd 14 méterről megcélozta a jobb felső sarkot, azonban nem sikerült kaput találnia.

 

Időközben a Paks is megszerezte a vezetést az MTK ellen, ami annyit jelentett, hogy a Ferencváros a mérkőzés eredményétől függetlenül is bajnok. Mintha ezt megérezték volna a zöld-fehérek, ugyanis visszavettek az iramból, és ezt egy gyors duplával ki is használta a Loki.

 

A 28. percben Holman Dávid cselezett befelé, majd 14 méterről lőtt, Dibusz Dénes lábbal hárított, azonban Takács Tamás a kipattanót közelről a hálóba belsőzte (1-0). A következő támadás után jött a második gól. Bódi Ádám adott remek labdát Szakály Péternek, aki jobbról középre centerezett, ismét Takács Tamás volt jókor jó helyen, és közelről a kapuba belsőzött (2-0).

 

A második félidő debreceni helyzettel kezdődött. Egy labdaszerzés után Holman Dávid indult el a jobb oldalon, középre tálalt az egyedül érkező Takács Tamásnak, aki belsővel a bal alsót célozta meg, Dibusz azonban belekapott a labdába, amely tovább csorgott a gólvonal felé, de Leandro visszaért és menteni tudott.

 

A kihagyott helyzet után a Fradi átvette a játék irányítását és a mezőnyfölénye a 62. percben góllá is érett. A félidőben csereként beszálló Roland Lamah ment el a balszélen, középre tálalt az érkező Stanislav Sesták elé, aki nyolc méterről a kapuba belsőzött (2-1). Nem sokkal később a Loki ismét visszaállíthatta volna a kétgólos különbséget, azonban az ex-ferencvárosi Holman Dávid lövése a felső lécen csattant.

 

Az utolsó negyed órában a Ferencváros mindent megtett az egyenlítésért, de Verpecz Istvánnak nem kellett komoly bravúrokat bemutatnia. A 92. percben a debreceni hangosbemondó közölte a Paks-MTK mérkőzés végeredményét, így a vendégszurkolók elkezdték skandálni a bajnokcsapat rigmust!

 

DVSC-TEVA-Ferencváros 2-1. A mérkőzés online közvetítése a linkre kattintva olvasható.

 

Legfrissebb híreink