A dobogó a tét a keleti rangadón

A hazaiak otthon, a vendégek idegenben veretlenek

Forrás: Kisvárda

Igazi rangadó van kilátásban a Kisvárda-Mezőkövesd összecsapáson, a hazaiak a dobogót ostromolnák, míg a vendégek a második helyüket tartanák meg.

Hibátlanul indította a bajnokságot a vendég alakulat, 4-ből 4 meccset húztak be, ezzel 12 pontot gyűjtve. A válogatott szünet előtt azonban megálljt parancsolt nekik a Paks, most ezt a botlást szeretnék kijavítani. Erre minden esélyük meglesz, hiszen ebben a szezonban eddig mindig győztesen hagyták el a gyepet, ha idegenben játszottak.

Eperjesi Gábor, a Mezőkövesd játékosa ezt mondta el a mérkőzésről:
,,A Kisvárda az előző szezon végén már megmutatta, hogy nem rossz csapatról van szó, nyáron pedig véleményem szerint, sikeresen is erősítette meg keretét. Hétvégi ellenfelünk jól kezdte a szezont, de mi még ennél is jobban, szóval ilyen szempontból a formával nem kell foglalkozni. Mindenképpen szoros csatára számítok, amelyen mi fogunk dominálni, és nyerni. Szerintem, hazai pályán minden csapat próbál dominálni, ezért a Kisvárdától is ezt várom. Ettől függetlenül mi a sokpasszos játékot preferáljuk, ezért bizonyára látványos találkozón vehetünk majd részt. Biztos, hogy ki-kimeccs lesz, amiből nekünk kell jobban kijönnünk, és, ami végén csakis a három pont megszerzésével lennénk elégedettek."

A Kisvárda is veretlen, csak ők nem idegenben, hanem hazai pályán. Az előző fordulóban az eddig veretlen Vidi győzte le őket, így most nekik is van min javítaniuk.

Miriuta László a csapat vezetőedzője így nyilatkozott a meccsről:
„Arra készülünk, hogy a mi jó sorozatunk folytatódjon, ennek érdekében tettünk meg mindent az elmúlt két hétben. Nagyon jó csapat érkezik hozzánk, Kuttor Attila kiváló csapatot rakott össze, amelyben kiválóan működnek az automatizmusok. Az száz százalék, hogy küzdelmes mérkőzés lesz, amelyen csak akkor lesz esélyünk, ha kétszáz százalékot nyújtunk. Hazai körülmények között azonban nem lehet más célunk, mint a győzelem megszerzése.”

Hugo Seco, valamint Teodorosz Beriosz szereplése is kérdéses a hétvégén, sérüléseik miatt. A két csapat két legutóbbi találkozóján egyaránt duplázó Sztavrosz Cukalasz, viszont szinte biztos, hogy lehetőséghez jut.

,,Cuka" így vélekedett az előző két meccsről és a mostaniról:
„Természetesen jól emlékszem mindkét mérkőzésre. A mezőkövesdi összecsapáson előbb szereztem egy fejesgólt, majd balszerencsémre a saját kapunkba is betaláltam, ugyancsak fejjel. Az a gól az ellenfél egyenlítését jelentette, pedig kettő nullra is vezettünk már, úgyhogy igazán balszerencsések voltunk. A hazai mérkőzésen aztán személy szerint én is szerencsésnek bizonyultam, mind a kétszer a jó kapuba találtam be, nyertünk kettő egyre, és biztosítottuk helyünket az élvonalban. Úgyhogy valóban az egyik kedvenc ellenfelem a Mezőkövesd, bízom benne, hogy az én jó sorozatom is folytatódik ellene, és a csapat is megnyeri ezt a mérkőzést.”

Legfrissebb híreink