A DAC ellen debütálhat a Slovanban Guzmics, akit alaposan kikérdeztek

Ellentétes 100. születésnapok.

Forrás:

Mint jeleztük, a magyar válogatott Guzmics Richárd otthagyta Kínát és a Slovan Bratislava ajánlatát fogadta el. Hívták Lengyelországba és az NB I-be is (a Halival is hírbe hozták), ám számára a szlovák listavezető ajánlata volt a legmegfelelőbb.
 
A Slovan honlapja kiemeli, hogy 31 éves kora ellenére eddig csak három klubban fordult meg (Haladás, Wisla Kraków, Jenpien Funde), ezért már eleve megbízhatónak tartják, de külön ecsetelte a szerkesztő a 2016-os Európa-bajnokságon a magyar válogatottban betöltött szerepét is.
 
Guzmics a vele készített interjúban kezdésként arról beszélt, hogy klubcsapattal még nem nyert bajnoki címet és  ez az egyik legfontosabb célja a Pozsonyban. Külön kiemelte, mennyire fontos lenne a klubnak, ha a 100. születésnapját aranyéremmel és sikeres európai szerepléssel ünnepelhetné (érdekesség, a Haladás is 100 éves idén, csak a szombathelyiek az NB I-ben maradásért küzdenek éppen – a szerk.).
 
Kiemelte, hogy kedveli a levegőben történő párharcokat, de felelevenítette azt is, hogy az Eb-n ő volt képes a második leggyorsabb végsebességre az összes játékos közül, hiszen az osztrákok ellen 31,6 km/h sebességgel nyargalt.
 
Mesélt arról, hogy a Halinál csapatkapitány volt, hogy remek éveket töltött Lengyelországban, míg Kínáról elmondta, nagyon fontos tapasztalatokat szerzett, mert olyan játékosok ellen bizonyíthatott, mint Hulk, Lavezzi, Oscar, Paulinho vagy Witsel.
 
Guzmics azt is elárulta, hogy a klub másik magyarja, Holman Dávid, valamint a korábbi játékosa, Priskin Tamás is csak jót mondott neki a Slovanról és a szlovák bajnokságról, utóbbiról azt ecsetelte, olyan jellegű, mint a lengyel pontvadászat, melyben jól boldogult.
 
Guzmics posztján Vasilov Bozikov és Kenan Bajric is bevethető, ezzel kapcsolatban kijelentette, társainak és neki is jót tehet a versenyhelyzet. Kiemelt céljaként megemlítette, hogy visszakerüljön a magyar válogatottba, a Slovan stadionját meg csak dicsérte. 
 
A Slovan a tavaszi idény első fordulójában a Dunaszerdahely vendége lesz a MOL Aréna avató mérkőzésén február 16-án.

Legfrissebb híreink