A Bayern ellen debütálhat Szalai - reakció, videó

Fantasztikusan fogadták, ő maga is nagyon motivált.

Forrás: Twitter/1. FSV Mainz 05

Mint arról korábban beszámoltunk, Szalai Ádám a Hoffenheimet elhagyva régi-új klubjánál, a Mainz csapatánál folytatja pályafutását. A német élvonalbeli klub kedd délelőtt közösségi oldalán jelentette be, hogy orvosi vizsgálatra megérkezett az együtteshez a 31 éves magyar válogatott támadó, később pedig egy fotót mellékelve - amelyen Szalai 28-as számú mezével látható - tette hivatalossá, hogy 2021-ig szóló szerződést kötött a csatárral.    

Szalai az M1 aktuális csatornának adott interjúban elárulta: több megkeresése is volt a nyár folyamán, ám kivárt, mert addig mindenképp szeretne topligás csapatban szerepelni, amíg az "egészsége, kora és formája" engedi. 

"Azt éreztem, hogy az a döntés, ami hozzám a legközelebb áll, a Mainz. Nagyon örülök annak, hogy újabb két évet tölthetek el Mainzban" - fogalmazott. Hozzátette: bár a városba visszatéréskor nosztalgikus érzések töltötték el, innentől már csak az előtte álló időszakra fókuszál.

 

A válogatott kapcsán Szalai rámutatott: a nemzeti csapatban a klubjához hasonlóan nagy kihívások várnak rá és együttesére is. "Mindig akkor éreztem jól magam, amikor óriási kihívások elé néztem, és amikor olyan dolgokat kellett megvalósítani, amik nem voltak egyszerűek, és meg kellett küzdeni értük" - mondta. Kiemelte: az, hogy magas színvonalú bajnokságban szerepelhet, a válogatottnak is előnyére van. 

A támadó szombaton a Bayern München ellen debütálhat. Remekül fogadták őt a szurkolók és a Mainz vezetősége is, a klub a Facebook-oldalán frappáns videóval üdvözölte.

Legfrissebb híreink