A bajnokság válogatottja: tarolt az aranylabdás, a fehérvári és a két fradista

Magyarország – Íme, a 2015-/16-os idény legjobbjai, négy változatban.

Forrás:

Szombat este véget ért a 12 csapatos bajnokság. A most befejeződött szezont nyugodtan értelmezhetjük a magyar labdarúgás új időszakának az első éveként. A válogatott végre kijutott egy világeseményre, és a létszámcsökkentés miatt nem csak az OTP Bank Liga létszáma, de a lebonyolítási rendje is megváltozott.

 

A bajnok, teljesen megérdemelten, a Ferencváros lett, de dobogóra állhatott még az ezüstérmes Videoton, illetve a harmadik Debrecen. Az élvonal küzdelmeitől a Puskás Akadémia és a Békéscsaba kényszerült búcsúzni. Az aranyérem sorsa nagyjából a bajnokság kezdetekor eldőlt, a Békéscsabát sokan már a téli pihenő alatt eltemették, (tavaszi szereplésükért csak dicséretet érdemelnek a viharsarkiak, hiszen majdnem véghezvitték a csodát), de nagyon sok kérdés csak az utolsó forduló legvégén dőlt el.

 

Amikor befejeződik egy küzdelemsorozat, elérkezik az értékelések, az elemzések, különböző összeállítások ideje. Az nb1.hu kezdésként a 2015/16-os bajnokság válogatottját állította össze. Viszont nem egy, hanem négy csapatot publikálunk. Ilyenkor ugyanis szokás, hogy a szerkesztőségek tagjai összeülnek, és építő jellegű viták mellett, több variációt végigfutva, kiválasztják a legjobbakat. Honlapunk is így tett, de szokásunkhoz híven, valamennyi szerkesztőnk csapatát közzétesszük.

 

Fontos megjegyezni, hogy a döntéseinknél az egyéni teljesítmények rangsoroltak. Hiába lett csak a 10. a Vasas, ha Debreceni András nem játszik úgy, mint ahogyan azt egész évben tette, akkor a piros-kékek biztos, hogy nem maradnak benn az élvonalban. És hiába lett csak 8. a Honvéd, ha Djordje Kamber nem teljesít úgy (megnyerte a házi góllövő listát, pedig alapból védekező középpályás, de nagyon sokszor középső védőt játszott), akkor a kispestiek még hátrébb végeztek volna.

 

Göbölyös András

Király (Haladás) – Nego (Videoton), Heris (Újpest), Juhász (Videoton), Ramírez (FTC) – Kamber (Honvéd), Gera Z. (FTC) - Varga R. (FTC), Balogh B. (Újpest), Lamah (FTC) – Böde (FTC).

 

Hegedűs Gábor

Király Gábor (Haladás) – Nego (Videoton), Kamber (Honvéd), Litauszki (Újpest), Ramírez (FTC) – Bódi (DVSC), Nagy Á. (FTC), Gera Z. (FTC), Gera D. (MTK) – Böde (FTC), Torghelle (MTK)

 

Szabó László

Király Gábor (Haladás) – Nego (Videoton), Heris (Újpest), Bobál (Honvéd), Ramírez (FTC) – Varga R. (FTC), Balogh (Újpest), Nagy Á. (FTC), Gera Z. (FTC), Lamah (FTC) – Böde (FTC).

 

Simon Zoltán

Király - Nego (Videoton), Debreceni (Vasas), Litauszki (Újpest), Ramírez (FTC) - Kamber (Honvéd), Nagy Á. (FTC) - Varga R. (FTC), Böde (FTC), Torghelle (MTK), Lamah (FTC)

 

Király Gábort mindannyian a legjobb kapusnak gondoltuk. A szombathelyi kiválóság mellett, a Videoton védője, Loic Nego, az FTC-ből nélkülözhetetlen Cristian Ramírez és a gólkirály, Böde Dániel kapott még négy jelölést.

Legfrissebb híreink