A bajnokesélyesek zárják az őszt - Nego várakozásai

Győzelem esetén kényelmes távolból indulhat szünetre a Fradi.

Forrás:

Néha úgy érezhetjük, a futball istenei kiemelt figyelmet fordítanak a magyar bajnokság alakulására, sorsolására. Hiszen mi lehetne tökéletesebb záró mérkőzése az őszi szezonnak, mint a két bajnokaspiráns összecsapása? A tavalyi bajnok Videoton és második helyezett Ferencváros most fordított helyzetből várhatja a vasárnap esti mérkőzést. A két gigászt 8 pont választja el egymástól 17 forduló után, így mindkét csapatnak létfontosságú lehet a három pont. Bár a 11 pontos különbség nem jelentené a bajnokság lezárását, de nagyon nehéz helyzetbe kerülne a Vidi.
A fővárosi alakulat talán kedvezőbb előjelekkel vág neki a mérkőzésnek. Többek között a Ferencvárosnak nem kellett hét közben Európa egyik legjobb csapatával összecsapni az Európa Liga továbbjutás reményében, így frissebbek lehetnek. Emellett legutóbbi három bajnokijukon is begyűjtötték mindhárom pontot szemben a fehérváriakkal, akik egy Újpest elleni vereség után várják a fordulót.
 
A Videoton viszont jól is kijöhet a hétközi európai kupa meccséből. Az ott mutatott remek teljesítmény, és a 2-2-es végeredmény is hatalmas önbizalmat adhat a játékosoknak, ami könnyedén átlendítheti őket a fáradtságon. Bár sokan úgy gondolják, hogy a Chelsea „gyengébb” kerete nem ad okot a hatalmas örömre, ne felejtsük el, hogy így is több világbajnok játékossal kellett felvennie a versenyt Nikolics fiainak. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az év meccsét játszotta csütörtökön a Videoton, úgy hogy a látványra se lehetett panaszunk, hiszen Nego Puskás-díjas gólt akasztott a londoniak kapujába. Nem lehet véletlen, hogy pont őt választották a Videoton weboldalánál is, hogy nyilatkozzon a rivális elleni mérkőzés előtt.
 
"A Chelsea elleni meccset követően az éjszaka folyamán elég sokszor visszanéztem a gólomat, de nem is magam miatt, hanem azért, mert a fiam rendkívül boldog volt, újra és újra meg kellett néznünk a találatomat (nevet). Számomra az életben az egyik legnagyobb öröm az, ha a pályán nyújtott teljesítményemmel boldoggá tehetem a családomat. Rendkívül érzelemdús meccset játszottunk a Chelsea ellen. Először hátrányba kerültünk, de perceken belül sikerült egyenlítenünk, a félidő végén enyhe fölénybe is kerültünk, majd a szünetben jött a sokkoló hír, hogy simán vezet a BATE Görögországban. Ennek ellenére nem estünk össze, sikerült megszereznünk a vezetést is a világ egyik legjobb csapata ellen, végül döntetlen lett, ez pedig azt jelentette, hogy a csoportból egyedüli csapatként nekünk sikerült pontot rabolni a Chelsea-től. A második gólunk egy szenzációs akció után született meg, Milanov zseniális labdát adott nekem, amit szerencsére sikerült jól eltalálnom. Nem is tudom, mi mindenre gondoltam a gólt követő másodpercekben, egyszerűen leírhatatlan érzés volt bevenni az angol együttes kapuját. A lefújást követően először nagyon csalódott voltam, hiszen tudtam, hogy egy nagyszerű kaland végéhez érkeztünk, de aztán ezt az érzés fokozatosan felváltotta egyfajta büszkeség. Büszke vagyok a Vidire, mindarra, amit elértünk, és boldog vagyok, hogy ennek a csapatnak a játékosa lehetek. A lefújást követően váltottunk néhány szót a folyóson Olivier Giroud-val, akivel személyesen nem ismerjük egymást, de ilyenkor teljesen természetes, hogy a honfitársak egy kicsit beszélgetnek. Gratuláltunk egymásnak, mindketten szép gólt szereztünk, az pedig nagyon jól esett, hogy az újságíróknak is elismerően nyilatkozott a találatomról. Ezen a meccsen valóban mindenki kiadott magából mindent, de nincs sok időnk a regenerálódásra, ugyanis vasárnap egy a csütörtökinél is talán fontosabb meccs vár ránk a Ferencváros ellen. Nagyon szeretnénk hazai pályán győzelemmel búcsúzni a 2018-as esztendőtől és a szurkolóinktól. Voltak idén is kisebb-nagyobb hullámvölgyek, de úgy gondolom, összességében sikeres évről beszélhetnénk, ha sikerülne legyőznünk a Ferencvárost, és ezzel 5 pontra csökkentenénk a különbséget a zöld-fehérekkel szemben" – nyilatkozta Loic Nego.
 
A védő 2015-ben szerződött a Videotonhoz, azóta 127 bajnoki és kupa mérkőzésen lépett pályára, 18 gólt szerzett. Korábban az Újpestben és a Charlton Athleticben is megfordult a Nantes-ban nevelkedő játékos.

Legfrissebb híreink